21/09/2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κάθε Δευτέρα 18:00 - 19:30, Αιτωλίας 33-35, Αμπελόκηποι, 2ος όροφος

Αγαπητοί φίλοι,

Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια που επηρεάζει σημαντικά τη ζωή και το συναισθηματικό κόσμο τόσο του ασθενή όσο και της οικογένειάς του, ανεξάρτητα από την έκβαση της νόσου. Το άγχος και η θλίψη της διάγνωσης, οι παρενέργειες των θεραπευτικών αγωγών κ.α., συχνά αποτελούν βάρος δυσβάσταχτο τόσο για τον ασθενή όσο και για τον οικογενειακό και κοινωνικό του περίγυρο.

Έτσι λοιπόν, η ψυχολογική στήριξη του ασθενούς καθίσταται απαραίτητη.

Η ψυχολογική στήριξη μπορεί να πάρει διάφορες μορφές. Μια μορφή είναι η στήριξη σε ομαδικό επίπεδο. Στην ομάδα υποστήριξης συμμετέχουν άτομα με κοινές εμπειρίες και προβλήματα, που έχουν τη διάθεση να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με άλλους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που επιφέρει η νόσος, να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις ανησυχίες τους, και να βρουν νέους τρόπους προσαρμογής στις όποιες αλλαγές έχει επιφέρει ο καρκίνος στην επαγγελματική, προσωπική, οικογενειακή και τέλος κοινωνική ζωή.

Μια αντίστοιχη ομάδα έχει δημιουργήσει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι" Αθηνών. Η ομάδα υποστήριξης ασθενών του Συλλόγου μας είναι ανοιχτή και δίνει τη δυνατότητα στους ασθενείς να συμμετέχουν όποτε εκείνοι θελήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Η ομάδα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα 18:00 - 19:30.
Ημερομηνία έναρξης: Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015.

Συντονίστριες:
Έφη Χριστοδήμου, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια, Απόφοιτος του Ε.Ι.Ν.Α. (Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας & Ανάλυσης του Χαρακτήρα)

Γεωργία Ροβόλα, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια, Απόφοιτος του Ε.Ι.Ν.Α (Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας & Ανάλυσης του Χαρακτήρα), Κοινωνιολόγος MSc.

Στήριξε το Κ.Ε.Φ.Ι. Τηλεφωνική υποστήριξη Διαβάστε την εφημερίδα μας