28/11/2016

"Εργαστήρι Ανάγνωσης και ... Συγγραφής"

Έναρξη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 & ώρα 20:00-22:00, και κάθε δεύτερη Τετάρτη, Γραφεία Συλλόγου "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει «Εργαστήρι Ανάγνωσης και... Συγγραφής».

Κάνουμε την αρχή μιας συνομιλίας μεταξύ μας με αφόρμηση την ανάγνωση βιβλίων. Η τέχνη του λόγου, σημείο αναφοράς τής διά βίου παιδείας και της ψυχαγώγησης του ανθρώπου, αποτελεί εφαλτήριο για να γίνουμε βαθμιαία αναγνώστες της δημιουργικότητας και της φαντασίας του εαυτού μας και των συνανθρώπων μας.
Ανιχνεύοντας τα διανοήματα και τη μουσική της έκφρασης που περικλείουν και αναδίδουν μικρά και μεγάλα κείμενα, μπαίνουμε ως περιπατητές στο εργαστήρι του συγγραφέα και επικοινωνούμε εκείνα που αξίζουν να διαβιβάζονται στο σήμερα και το αύριο. 
Για αυτό γράφονται και θα γράφονται «κόσμοι» στο χειροπιαστό και ηλεκτρονικό χαρτί. 
Για αυτό μιλάμε και θα μιλάμε για «κείμενα». Είναι αυτά που «κείνται», για να κοινωνήσουν και να μοιράσουν γνώση και θεώρηση του ανθρώπου στη συγχρονία και τη διαχρονία. 

Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε συνοδοιπόροι στη δημοκρατία του πνεύματος. Και εδώ το μεγαλύτερο επιχείρημά μας είναι η επιθυμία! Ποια; Να αναγνωρίσουμε, να σεβαστούμε τον ρυθμό του ανθρώπου. Πώς; Λέξη τη λέξη. Φράση τη φράση. Κοντά στο νόημα ο διάλογος. Ο δικός μας διάλογος. Και η αλήθεια είναι ότι κάποιοι από εμάς, όσοι και όταν αισθανόμαστε σε καλή ώρα, όταν το επιθυμήσουμε, με τις κατάλληλες οδηγίες θα περνάμε για λίγο, σαν ένα μικρό ταξίδι, στην όχθη της συγγραφής. Κι ύστερα θα ξαναγυρνάμε διαρκώς στην ανάγνωση. Εξάλλου, ούτε μια γραμμή δεν έχει γραφτεί μέχρι τώρα χωρίς τα λόγια άλλων που διάβηκαν πριν από εμάς τον ίδιο δρόμο στη σκέψη και τη φαντασία.
Μαρία Ντότσικα
Φιλόλογος - συγγραφέας

Έναρξη: Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 & ώρα 20:00-22:00, και κάθε δεύτερη Τετάρτη
Τόπος διεξαγωγής: Γραφεία Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, Φαραντάτων 34, 4ος όροφος
Συντονίστρια: Μαρία Ντότσικα, φιλόλογος - συγγραφέας
Δηλώσεις Συμμετοχής: Γραμματεία Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6468 222 / 210 6447 002

Στήριξε το Κ.Ε.Φ.Ι. Τηλεφωνική υποστήριξη Διαβάστε την εφημερίδα μας