27/09/2017

Ανοιχτή Ομάδα Υποστήριξης Ασθενών με ΜΚΜ

Έναρξη: Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 17:00 -18:30

Ανοιχτή Ομάδα Υποστήριξης Ασθενών με ΜΚΜ

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.)  Αθηνών στο πλαίσιο των δράσεων της  Ελληνικής Συμμαχίας για τον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού (w4life), προχωρά στη δημιουργία Ομάδας Ασθενών με Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού.

Έναρξη:  Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 17:00 -18:30.

 

Η ομάδα υποστήριξης Ασθενών με Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού του Συλλόγου μας είναι ανοιχτή,  δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες, ασθενείς να συμμετέχουν όποτε εκείνοι θελήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση

Χωρίς να υπάρχει ένας σταθερός αριθμός μελών, η ομάδα θα λειτουργεί με δυναμικό  τους ανθρώπους, οι οποίοι κάθε φορά φέρνουν και καταθέτουν στο κέντρο της ομάδας τις ανάγκες και τις ανησυχίες τους. Κύριο, μέλημά μας αποτελούν οι ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με ΜΚΜ, ως απόρροια της ασθένειας.

Oι ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις βελτιώνουν τους ανοσοβιολογικούς μηχανισμούς, την ποιότητα ζωής, τα ψυχικά συμπτώματα όπως άγχος, κατάθλιψη, αλλά και την συναίνεση στην θεραπευτική διαδικασία, η οποία φαίνεται με την σειρά της να βελτιώνει την παράμετρο της επιβίωσης.

Στόχοι της Ανοιχτής Ομάδας Υποστήριξης Ασθενών  με ΜΚΜ είναι :

  • Να μιλήσουν τα μέλη σχετικά με το βίωμά τους.
  • Να λάβουν την απαραίτητη γι' αυτούς ψυχολογική υποστήριξη.
  • Να βρουν χρήσιμους, βοηθητικούς τρόπους διαχείρισης των οδυνηρών συναισθημάτων, τόνωσης του ηθικού και  μείωσης του άγχους.
Επίσης, η δυνατότητα συζήτησης θεμάτων, όπως ο θάνατος, η καταπολέμηση και μείωση της κατάθλιψης, αλλά και η προσφορά  νοήματος  και  ενδιαφέροντος για τη ζωή.

Συντονίστριες

Πανδή Κατερίνα, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Χατζησπύρου Κατερίνα, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια


Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή στη γραμματεία του Συλλόγου:

Δευτέρα-Πέμπτη 12:00 - 20:00, Παρασκευή 10:00 -18:00.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 6468 222 / 210 6447 002

 

Στήριξε το Κ.Ε.Φ.Ι. Τηλεφωνική υποστήριξη Διαβάστε την εφημερίδα μας