04/06/2018

Ετήσιος Κύκλος Θεραπευτικών Συναντήσεων Ψυχοδράματος

Πέμπτη 7 Ιουνίου και Ώρα 18:30-21:00

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών σε συνεργασία με την κα Νένα Βλασσά: Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, TEP (TrainerEducatorPractitioner in Psychodramaπραγματοποιεί κύκλο θεραπευτικών συναντήσεων Ψυχοδράματος για τα μέλη του, ασθενείς με καρκίνο, σε οποιαδήποτε φάση της διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης, την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα.


«Ο στόχος της ψυχοδραματικής θεραπείας είναι η ολική παραγωγή ζωής. Επιχειρεί να προσδώσει στο άτομο περισσότερη πραγματικότητα απ΄ ότι του έδωσε μέχρι τότε ο αγώνας του για τη ζωή. Ο στόχος του είναι μια αφθονία πραγματικότητας (
surplus reality).

Αυτός ο πλούτος της βιωμένης και ζωντανής εμπειρίας βοηθά το άτομο να διευρύνει σταθερά τον έλεγχο και τη γνώση του εαυτού και του κόσμου δια του βιωμένου γεγονότος και της εμπειρίας και όχι δια της ανάλυσης τους» J.L.Moreno


Τι είναι το ψυχόδραμα;

Δημιουργήθηκε από το Moreno γύρω στο 1921.Το ψυχόδραμα είναι μια μέθοδος αυτογνωσίας και ομαδικής ψυχοθεραπείας που ενθαρρύνει την συναισθηματική έκφραση του ατόμου.

Ο καθένας λοιπόν μπορεί να αναπαραστήσει με πράξη επί σκηνής το βίωμά του, την ανησυχία του, τα εσωτερικά του άγχη, να τα ξαναζήσει, να τα καθάρει, ή να πειραματιστεί σε μία διαφοροποίησή τους.

Στο ψυχόδραμα είναι δυνατό να γίνει εκδραμάτιση σκηνών από την πραγματική ζωή, αλλά και φανταστικά γεγονότα και όνειρα. Το ψυχόδραμα χρησιμοποιεί μια σειρά από τεχνικές όπως την αντιστροφή ρόλων, τον καθρέπτη, τον σωσία, την πλεονάζουσα πραγματικότητα. Χρησιμοποιεί επίσης τις τεχνικές της κοινωνιομετρίας για την ανάλυση των ομαδικών δυναμικών μέσα στην ομάδα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουνίου και ώρα 18:30-21:00, στα γραφεία του Συλλόγου "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών.

Για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε, όπως επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Συλλόγου και ώρες 10:00 - 20:00.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6447 002 & 210 6468 222.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στήριξε το Κ.Ε.Φ.Ι. Τηλεφωνική υποστήριξη Διαβάστε την εφημερίδα μας