12.09.2022

Tai chi στο πάρκο (2017)

επιστροφή
Με αφορμή την 8η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου των Ωοθηκών, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών και η Ομάδα Ασθενών με Γυναικολογικό Καρκίνο «Εριφύλη» σε συνεργασία με την σχολή «Τριαντάφυλλο Τάι Τσι Τσουάν», διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο «Τάι τσι στο  Πάρκο», στο Πάρκο Ελευθερίας.
 
Το Τάι Τσι Τσουάν είναι μια κινέζικη ενεργειακή και πολεμική τέχνη που βασίζεται στις αρχές της κινέζικης παραδοσιακής ιατρικής και βοηθάει τον ασκούμενο να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση, αλλά και την πνευματική.
 
Το Πάρκο Ελευθερίας βρίσκεται απέναντι από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», ένα νοσοκομείο στο οποίο, πολλές από εμάς έχουμε νοσηλευτεί, αφού εκεί είναι η πανεπιστημιακή κλινική για τους γυναικολογικούς καρκίνους. 
Ήταν μια ευκαιρία να ενωθούμε με γυναίκες από όλο τον κόσμο σε αυτό το παγκόσμιο κίνημα, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε, ότι όλες οι γυναίκες που αγαπάμε θα πληροφορηθούν για αυτό το είδος καρκίνου.
 
Κάθε μία γυναίκα στον κόσμο μπορεί να νοσήσει με τον καρκίνο των ωοθηκών, ή σιωπηλό δολοφόνο όπως λέγεται, αφού οι δείκτες επιβίωσης του είναι χαμηλότεροι από οποιαδήποτε άλλη μορφή γυναικολογικού καρκίνου, κυρίως λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης σχετικά με τα συμπτώματά του αλλά και λόγω της καθυστερημένης διάγνωσης.
 
Εκτιμάται ότι σχεδόν 250.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο διαγιγνώσκονται με  καρκίνο των ωοθηκών σε ετήσια βάση, ενώ 140.000 χιλιάδες γυναίκες χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους λόγω αυτής της μορφής καρκίνου.
 
Η προσέλευση ήταν μεγάλη από παλιούς φίλους του Κ.Ε.Φ.Ι., αλλά και καινούργιους και τα σχόλια όλων πολύ θετικά.
 
Η άσκηση στον ανοιχτό χώρο δίνει μια άλλη διάσταση στην όλη εμπειρία. 
Μια φίλη, η οποία βρισκόταν στο νοσοκομείο με τον πατέρα της, ανέφερε χαρακτηριστικά:
 «Αν όλοι αυτοί οι ασθενείς ήταν στα πάρκα και έκαναν τάι τσι θα ήταν καλύτερα. Χρειάζεται εκ νέου η σύνδεση με τον αέρα και τα δέντρα... για να αντιληφθεί κανείς ότι η φύση είναι μεγαλύτερη από τον ίδιο και μέσα σε αυτή να μπορεί να συνδέεται και να "ακούει" βαθύτερα.»
 
Σας περιμένουμε όλους στην επόμενη συνάντησή μας, να βρεθούμε ξανά και να ασκηθούμε! 

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..