12.08.2021

World GO Day 2020

επιστροφή

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικού Καρκίνου (World GO Day)

 

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών  Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και η ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι. συμμετείχαν στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας του ESGO - ENGAGe (Παγκόσμια Ημέρα GO) στις 20 Σεπτεμβρίου 2020.

 

Δράση στα social media

 

Με σύνθημα το «Μην αμελείς τον τακτικό γυναικολογικό έλεγχο!» οι φίλοι του Κ.Ε.Φ.Ι. και της Εριφύλης ξεσήκωσαν το διαδίκτυο και ένωσαν τις φωνές τους για να προτρέψουν όλες τις γυναίκες να μην αμελούν τις σημαντικές εξετάσεις για την υγεία τους.

 

Κάναμε τις γυναίκες να μιλάνε ανοιχτά για τον γυναικολογικό Καρκίνο.

Κάναμε τον κόσμο να ακούσει τους φόβους μας, τις ελπίδες μας, τις ανησυχίες μας.

Ελπίζουμε να πείσαμε πολλές γυναίκες να κλείσουν το ραντεβού στον γυναικολόγο τους που καιρό τώρα αμελούσαν.

Γυναίκες σε όλη την Ελλάδα, στην Ευρώπη στον κόσμο φόρεσαν τις μωβ τους μπλούζες το μωβ κραγιόν τους, το μωβ βερνίκι και φώναξαν δυνατά

«Εσύ έκλεισες το ραντεβού σου με τον Γυναικολόγο σου;»

 

Η ανταπόκριση του κόσμου στην καμπάνια μας ήταν συγκινητική.

Γυναίκες ασθενείς με γυναικολογικό καρκίνο μοιράστηκαν τις ιστορίες τους στην σελίδα μας στο Facebook  και διαβάστηκαν από πολλούς. Ακόμα διαβάζονται.

Γράφτηκαν σχόλια συμπαράστασης και θαυμασμού.

Γυναίκες που ένιωσαν ότι υπάρχει ένα βήμα για να μιλήσουν συνεχίζουν να στέλνουν τις δικές τους ιστορίες.

 

Webinar «H Σημασία του Τακτικού Γυναικολογικού Ελέγχου»

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Γυναικολογικού Καρκίνου (World GO Day) στις 20 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Η Σημασία του Τακτικού Γυναικολογικού Ελέγχου». Η Ημερίδα μεταδόθηκε μέσω της σελίδας του Κ.Ε.Φ.Ι. στο Facebook.

 

Τη συζήτηση συντόνισε η κ. Ιωάννα Σουφλέρη, Δημοσιογράφος.

 

Αρχικά η κ. Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος Δ.Σ. Κ.Ε.Φ.Ι., απηύθυνε χαιρετισμό και στη συνέχεια ο κ. Θεόδωρος Αγοραστός, Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  αναφέρθηκε στον ιό HPV και τη σχέση του με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ακολούθησε η τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Χαϊδόπουλου, Επίκουρου Καθηγητή Γυναικολογικής Ογκολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών αναφορικά με τον καρκίνο των ωοθηκών. Έπειτα ο κ. Δημήτρης Παπαθεοδώρου, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Χειρουργός Γυναικολόγος Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Γυναικολογικής Κλινικής Γ.Ο.Ν.Α. "Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ", μίλησε για τον καρκίνο του ενδομητρίου και στη συνέχεια η κ. Ιωάννα Τσιαούση, Γυναικολόγος-Μαιευτήρας, MD, MBA E&B Athens, Fellow of the European Committee of Sexual Medicine (FECSM) αναφέρθηκε στο κομμάτι του γυναικολογικού ελέγχου. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ιατρών και τριών γυναικών, συγκεκριμένα της κ. Μαρίας Παπαγεωργίου, Υπεύθυνης της Ομάδας Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη», η οποία μετέφερε τη θέση μιας ασθενούς, επίσης οι κ.κ. Μάνια Μπικώφ και Άρτεμις Ψωμοπουλάκη, οι οποίες μετέφεραν ερωτήματα που συλλέχθηκαν από το κοινό μέσα από έρευνα που έγινε τις τελευταίες εβδομάδες μέσω ειδικής φόρμας υποβολής ερωτήσεων.

 

Οι γιατροί υποστήριξαν ομόφωνα ότι είναι άμεση και επείγουσα ανάγκη η ενημέρωση του πληθυσμού όλων των ηλικιών σχετικά με τη σημασία του τακτικού γυναικολογικού ελέγχου. Πρωτεύει η ενημέρωση των παιδιών εφηβικής ηλικίας ώστε να κατανοούν την όποια διαφορετικότητα και να αντιλαμβάνονται καλύτερα τις μεθόδους προστασίας τους. Άλλωστε είναι πολύ σημαντικό οι έφηβοι να αισθάνονται σιγουριά και ασφάλεια στο πρόσωπο του γιατρού τους ώστε να χτίζουν μαζί του μια σχέση εμπιστοσύνης και κατανόησης.

 

Όλοι οι ομιλητές υποστήριξαν ομόφωνα πως είναι αναγκαία η σύμπραξη ιδιωτικών και Δημόσιων φορέων για την προάσπιση της υγείας του πληθυσμού. Οι αναφορές για τα χαμηλά ποσοστά ελέγχου των γυναικών για θέματα γυναικολογικού ενδιαφέροντος κρούουν τον κώδωνα κινδύνου.

 

Στόχος είναι κάθε γυναίκα να θέτει ως  προτεραιότητα στην καθημερινότητα της την υγεία της.

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος,
11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..