13.10.2015

Κλειστή Ομάδα Ψυχοθεραπείας Συλλόγου "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών

Οκτώβριος 2015 - Μάϊος 2016, Αιτωλίας 33-35 - Αμπελόκηποι

επιστροφή
ΚΛΕΙΣΤΗ ΟΜΑΔΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Ο Σύλλογος «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών ξεκινά τον Οκτώβριο την Κλειστή Ομάδα Ψυχοθεραπείας ασθενών & φροντιστών των ασθενών, διάρκειας 8 μηνών (Οκτώβριος 2015 - Μάιος 2016).

Η ομάδα θα είναι κλειστού τύπου (δηλ. με συγκεκριμένους σταθερούς συμμετέχοντες) και θα αποτελείται από 8-10 άτομα με διάρκεια 90'.

Συντονιστής και Υπεύθυνος για την επιλογή των συμμετεχόντων θα είναι ο κ.Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ψυχοθεραπευτής και Σύμβουλος Εξαρτήσεων.
 
Η συχνότητα πραγματοποίησης της ομαδικής θεραπείας θα είναι μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και οι πιθανές ώρες είναι 16:30-18:00 ή 20:00-21:30. 
Η τελική επιλογή ώρας θα γίνει με βάση τις προτιμήσεις των συμμετεχόντων.

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στη Γραμματεία του Συλλόγου 
(210 6468222 και ώρες 10:00 - 15:00) έως την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015.

Πώς λειτουργεί η ομαδική ψυχοθεραπεία και με ποιο τρόπο βοηθά τα μέλη της;

- Τα μέλη που απαρτίζουν μία ομάδα ψυχοθεραπείας, παρά τα πολλά κοινά που έχουν μεταξύ τους, ως προς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τις παρόμοιες σκέψεις και τα συναισθήματά τους, αναπόφευκτα χαρακτηρίζονται από ποικίλες ατομικές διαφορές. Το γεγονός αυτό αποτελεί από τη φύση του έναν από τους πιο δυνατούς θεραπευτικούς παράγοντες μίας ομάδας.

Η ίδια η λειτουργία της ομάδας έχει δύναμη, αυτό γιατί: 
- Σε μία θεραπευτική ομάδα ανακαλύπτεις ότι δεν είσαι μοναδικός, ως προς τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνεις, τις σκέψεις και τις δυσκολίες που συναντάς.
- Η παροχή άμεσων συμβουλών από τα μέλη της ομάδας και τους συντονιστές της, αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό κάθε ψυχοθεραπευτικής ομάδας. Η ομαδική θεραπεία είναι η μοναδική μορφή ψυχοθεραπείας που δίνει την ευκαιρία σε κάποιον να ωφελήσει τους άλλους.
- Το άτομο μπορεί να παρατηρήσει πώς χειρίζονται οι υπόλοιποι τις δυσκολίες τους και να βρεί απαντήσεις. Μέσω αυτής της διαδικασίας το άτομο ανακαλύπτει το τι αποτελεί χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του, και ανακαλύπτει σιγά - σιγά αυτό που είναι.Μιλάμε για την αυτογνωσία, και η αναζήτηση της είναι ένας λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι επιλέγουν την ομαδική ψυχοθεραπεία.
- Μέσα από τις παρατηρήσεις και τα σχόλια των μελών μίας ομάδας ανακύπτουν σημαντικά ζητήματα, όπως το νόημα της ζωής, η σχέση με την πραγματικότητα και οι σχέσεις με τους άλλους.
- Μία ακόμη θεραπευτική διαδικασία της ομάδας είναι ότι τα μέλη της αναπόφευκτα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με τους συντονιστές θυμίζοντας τους τρόπους αλληλεπίδρασης που είχαν με τους γονείς και τα αδέρφια τους. Ο σκοπός εδώ δεν είναι η αναβίωση του, ίσως, δυσάρεστου παρελθόντος των μελών, αλλά η επανορθωτική αναβίωση παλαιότερων συγκρούσεων, η οποία ουσιαστικά αναπρογραμματίζει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές των ατόμων, έτσι ώστε τελικά να αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο σε εσωτερικά και εξωτερικά ερεθίσματα. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι θεραπευτικό και συνεπάγεται τη βελτίωση των μελών της ομάδας.
- Επιπλέον, σε μία θεραπευτική ομάδα το άτομο έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει και να γνωρίσει την εντύπωση που δημιουργεί στους γύρω του. Μέσα στην ομάδα το άτομο συνειδητοποιεί τις κοινωνικές του συνήθειες, οι οποίες κάποιες φορές υπονομεύουν τις κοινωνικές του σχέσεις βρίσκοντας έτσι απαντήσεις σε πολύ βαθύτερα ερωτήματα ή συλλογισμούς του, όπως για παράδειγμα «σε ποιο βαθμό συμβάλλω εγώ ο ίδιος στη μοναξιά μου;»

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..