18.10.2019

Εκτός αποφάσεων οι ασθενείς, σε όλες τις πολιτικές υγείας.

Μήνυμα της Προέδρου του Κ.Ε.Φ.Ι. κας Ζωής Γραμματόγλου

επιστροφή

Με το νέο νομοσχέδιο οι ασθενείς βρίσκονται εκτός αποφάσεων σε όλες τις πολιτικές υγείας τόνισε η Ζωή Γραμματόγλου, πρόεδρος του Κ.Ε.Φ.Ι. στην ομιλία της με θέμα «Ο ασθενής στο επίκεντρο: Βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων και ποιότητα ζωής των ασθενών».

Το ερώτημα όπως είπε η κ. Γραμματόγλου, εάν είναι τελικά ο ασθενής στο επίκεντρο στην Ελλάδα και κατά πόσοστέκεται κοντά στον ασθενή το κράτος.

Ανέφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι έχουν ερημώσει τα νοσοκομεία, λόγω τραγικής υποστελέχωσης. Τόνισε ότι η εισβολή του καρκίνου στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας μας έχει αλλάξει τη σχέση των ανθρώπων τόσο με το Σύστημα Υγείας όσο και με την ίδια την ασθένεια.

Η οικονομική κρίση εξακολουθεί να πλήττει με αμείωτη ένταση και σε επικίνδυνη έκταση το σύνολο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στη χώρα, ενώ, στη διάρκεια της τελευταίας οκταετίας ο υγειονομικός τομέας έχει υποστείδραματική συρρίκνωση των ανθρωπίνων, τεχνολογικών και οικονομικών πόρων.

Η μείωση της συνολικής δαπάνης για την υγεία υπερβαίνει το 35% στηπερίοδο 2010-2018. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Το κριτήριο της ανθρωπιάς στην χάραξη της πολιτικής υγείας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαία και ικανή συνθήκη ακόμα και για τον ίδιο τον εξορθολογισμό του συστήματος. Είναι απάνθρωπο ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει όλη του τη ζωή και να φτάνει κάποια στιγμή να έχει ανάγκη το κράτος και αυτό να μην είναι εκεί». Για να μειωθεί η αναποτελεσματικότητα και τελικά να προστατευθεί η οικονομική βιωσιμότητα της υψηλής ποιότητας ογκολογικής περίθαλψης για όλους τους πολίτες, πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση για βελτίωση και συμμετοχή των ασθενών και των εκπροσώπων τους στις αποφάσεις.

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..