06.10.2020

Cancer Week Conference

επιστροφή

 

Η φετινή εβδομάδα για τον Καρκίνο θα έχει διάρκεια 5 ημέρες – θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου - ενώ ανοίγει τις πύλες της στο ευρύτερο κοινό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο διευρύνοντας τη θεματολογία της και σε θέματα που έχουν προκύψει εξ’ αιτίας της πανδημίας SARS-CoV-2. Το συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει ένα μοναδικό φόρουμ διαλόγου μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης, των πολιτικών και θεσμικών φορέων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη, των ασθενών, των επιζώντων και φροντιστών καρκίνου, επιστημονικών και ιατρικών εταιρειών, ερευνητικών ιδρυμάτων, ομάδων προβληματισμού, ιατρών ογκολόγων και ερευνητών, υπεύθυνων χάραξης πολιτικής και εκπροσώπων της βιομηχανίας υγείας, της κοινωνίας των πολιτών γενικά και της ακαδημαϊκής κοινότητας με στόχο να συζητηθούν σημαντικά θέματα όπως η πρόληψη, η πρόσβαση στις θεραπείες, οι ιατρικές ελλείψεις, η έρευνα για τον καρκίνο για την ποιότητα ζωής, η καινοτομία στη θεραπεία του καρκίνου και η επιβίωση.


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρία που είναι αφιερωμένη στο μέλλον της διάγνωσης και θεραπείας του Καρκίνου με ομιλητές από την Αμερική οι οποίοι θα μας μεταφέρουν τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στην διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου.

 

Με κορυφαίους ομιλητές από την Ιατρική κοινότητα και το χώρο της Ογκολογίας όπως τον Πρύτανη ΕΚΠΑ, Kαθηγητή Αιματολογίας-Ογκολογίας, Διευθυντή της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο, τον Καθηγητή Θεραπευτικής Αιματολογίας κ. Ευάγγελο Τέρπο, τον Καθηγητή Παθολογίας & Παθολογικής Ογκολογίας, Διευθυντή 3ου Τμήματος Ιατρικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» κ. Κωνσταντίνο Συρίγο, τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Επιμελητή Θωρακοχειρουργό στην Πολυκλινική Υγεία της Λεμεσού κ. Δημήτρη Κυπαρισσόπουλο και άλλους σημαντικούς ογκολόγους το συνέδριο αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί συνολικά για όλες τις νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις στους βασικούς καρκίνους (πνεύμονα, μαστό, ωοθήκες, αιματολογικές κακοήθειες κλπ).

 

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο Πρόεδρος Εταιρείας Ογκολόγων - Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.), κ. Ιωάννης Μπουκοβίνας, Ογκολόγος, Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής «Βιοκλινική» Θεσσαλονίκης.

 

Η Πρόεδρος του  Κ.Ε.Φ.Ι. κ. Ζωή Γραμματόγλου θα εκπροσωπήσει τον Σύλλογο στο διαδικτυακό τραπέζι με θέμα Cancer Policy in the Covid Era στις 19/10 και ώρα 13:00-15:00, ενώ θα συμμετέχει και ως συντονίστρια στις εργασίες της 5ης ημέρας του Συνεδρίου.

 

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο εδώ.

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..