21.01.2022

Βραβεία Teva Humanizing Health Awards

επιστροφή

Φέτος για πρώτη φορά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα τα βραβεία “Humanizing Health” από την TEVA, με την αναγνώριση και επιβράβευση  έξι Μη  Κερδοσκοπικών Οργανισμών, για τις πρωτοβουλίες τους στον τομέα της υγείας και την φροντίδα των ασθενών συνανθρώπων μας.

 

Η TEVA, μετά από προκήρυξη διαδικασίας συλλογής προτάσεων και ψηφοφορία μεταξύ όλων των εργαζομένων της, επιβράβευσε με το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ ανά περίπτωση, δράσεις ιδιαίτερης κοινωνικής αξίας με άκρως σημαντικούς στόχους.

 

Ανάμεσα στις βραβευθείσες δράσεις ήταν και το πρόγραμμα "Άσκηση & καρκίνος" που υλοποιεί εδώ και τέσσερα χρόνια ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. με τον ειδικό φυσικής αγωγής κ. Γιώργο Καραναστάση. Σκοπός του προγράμματος είναι η σωματική κινητοποίηση των ασθενών, η αύξηση της ευεξίας, η βελτίωση της ψυχικής διάθεσης, η τόνωση της αυτοπεποίθησης και συνολικά η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Ο κ. Καραναστάσης και η πρόεδρος του Συλλόγου κα Ζωή Γραμματόγλου παρέλαβαν το βραβείο στην ιδιαίτερη τελετή που διοργανώθηκε από την Teva και έσπευσαν να ευχαριστήσουν θερμά τους διοργανωτές για την αναγνώριση της αξίας του προγράμματος και της προσφοράς του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. στους ασθενείς.

 

Οι υπόλοιπες κοινωνικές δράσεις που επιβραβεύτηκαν αφορούν:

  • στην εκπαίδευση γονέων των παιδιών και εφήβων που νοσούν με καρκίνο, και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, από τον φορέα Karkinaki.
  • στη διεξαγωγή διαδικτυακών σεμιναρίων εκπαίδευσης για τους νοσούντες με Πάρκινσον, από τον Σύλλογο ΠΑΡ.ΚΙΝ.Σ.Ο.Ν.
  • Στο έργο των Γιατρών του Κόσμου για τη διεύρυνση και ενίσχυση του προγράμματος ιατρικού-προληπτικού ελέγχου των "60 " κοινωνικά ευάλωτων και απομονωμένων συμπολιτών μας.
  • Σε ενέργειες με σκοπό τη δωρεάν κατ’ οίκον νοσηλεία και χρήση ψηφιακών υπηρεσιών υγείας, από τον Σύλλογο Νοσηλεία.
  • Στην ενδυνάμωση των ψυχικών δεξιοτήτων των ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση, από την Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος δήλωσε «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που είμαι σήμερα μαζί σας και θα ήθελα πραγματικά να σας δώσω συγχαρητήρια και να σας ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία των βραβείων για τις 6 συγκεκριμένες κοινωνικές δράσεις που κάνουν πράξη και αναδεικνύουν τη φροντίδα, με οργανώσεις μη κυβερνητικού χαρακτήρα όπως και με τις ενώσεις ασθενών. 

 

Όλη η φιλοσοφία των συστημάτων υγείας καθώς επίσης και των συνεργατών των συστημάτων υγείας, που είναι η φαρμακοβιομηχανία, είναι ακριβώς να υπηρετούμε τον ασθενή και τον άνθρωπο.  

 

Είναι ξεκάθαρο ότι τα διδάγματα που μας δείχνει η πανδημία, η οποία ευελπιστούμε ότι θα περάσει, είναι ότι οι επενδύσεις οι οποίες γίνονται στο χώρο της υγείας και ειδικά στο χώρο του φαρμάκου είναι επενδύσεις οι οποίες γυρνάνε στον πολίτη, στον ασθενή, στον άνθρωπο. Προτεραιότητα της κυβέρνησής μας είναι ο ασθενής, ο άνθρωπος να είναι διαρκώς στο επίκεντρο της πολιτικής μας και γι’ αυτό η συνεργασία μας με μία φαρμακοβιομηχανία με 120 χρόνια παρουσία, όπως η δική σας, θα πρέπει να είναι στενή.  

Και πάλι σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία την οποία αναλάβατε!»

 

Η Roberta Bonardi, Γενική Διευθύντρια της TEVA Ελλάδας, δήλωσε σχετικά  «Ξεκινάμε τώρα και στην Ελλάδα μια πρωτοβουλία που έχει ως κεντρικό θέμα την αξία της «Φροντίδας» . Σήμερα κάναμε την αρχή. Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για έναν νέο θεσμό, με σκοπό να ενισχύσουμε τις πρωτοβουλίες μη κερδοσκοπικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται ενεργά και συνεισφέρουν ουσιαστικά στον τομέα της υγείας. Έναν θεσμό που θα γίνει ο θεμέλιος λίθος για να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον, προσφέροντας φροντίδα στους ασθενείς και στις οικογένειες τους».

 

«Για μας στην TEVA, η συνολική φροντίδα του ασθενούς πρέπει να βασίζεται στους άξονες της κατανόησης, της ενσυναίσθησης, της ανθρωπιάς, της συμπόνιας και της στήριξης στις δυσκολίες που προκύπτουν από την εκάστοτε νόσο. Με γνώμονα αυτούς τους άξονες, οι εργαζόμενοι της TEVA ψήφισαν για την ανάδειξη πρωτοβουλιών που εστιάζουν στην ολιστική έννοια της φροντίδας, η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο την ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα, αλλά προσφέρει και ένα άγγιγμα ανθρωπιάς», δήλωσε η Ιωάννα Καρώνη, Διευθύντρια Επικοινωνίας της TEVA.

 

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..