Ειδήσεις / ΕνημέρωσηΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. συνάντησαν τον κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο, Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Ψυχίατρο, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσίαση των προτάσεων του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας την οποία επεξεργάζεται την περίοδο αυτή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η συζήτηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα. Εκ μέρους του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. συμμετείχαν οι κυρίες Μαρία Γκερέκου και Φωτεινή Χριστοδούλου, οι οποίες παρουσίασαν στον κ. Κυμπουρόπουλο τις δράσεις του Συλλόγου, ενώ αναφέρθηκαν διεξοδικά στις ανάγκες και τα προβλήματα των ογκολογικών ασθενών στο κομμάτι της φροντίδας. Ο κ. Κυμπουρόπουλος μελέτησε με προσοχή τις παρατηρήσεις των εκπροσώπων του Κ.Ε.Φ.Ι. και δεσμεύτηκε η γνωριμία αυτή να γίνει αφετηρία διαλόγου και ευρύτερης συνεργασίας με τον Σύλλογο.
Ο κ. Κυμπουρόπουλος δήλωσε: «Οι δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών Αθηνών είναι κομβικής σημασίας για τους ογκολογικούς ασθενείς, την οικογένεια και τους φροντιστές τους. Μέσα από ένα ολιστικό πρίσμα ενεργειών καλύπτουν ανάγκες ζωτικής σημασίας με έμφαση στην παροχή έμπρακτης ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, καθώς και έγκαιρης ενημέρωσης των εξυπηρετούμενων ατόμων γύρω από τα δικαιώματα και τις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται. Ως πολιτικός και γιατρός αλλά κυρίως ως άνθρωπος αποτελώ θερμό υποστηρικτή αυτών των δράσεων. Το έργο του Κ.Ε.Φ.Ι αποτελεί πηγή ζωής για πολλούς από εμάς και οφείλουμε να συμβάλλουμε με κάθε πρόσφορο μέσο στην προαγωγή και στη συνέχισή του».