31.08.2023

Χρωμάτισε τον πλανήτη μωβ! Χρωμάτισε την Ελλάδα μωβ!

επιστροφή

Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας (World GO Day)

20 Σεπτεμβρίου 2023

“Χρωμάτισε τον πλανήτη μωβ! Χρωμάτισε την Ελλάδα μωβ!”

 

 

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τους γυναικολογικούς καρκίνους και η 20η Σεπτεμβρίου 2023, η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας #World-GO-Day!

 

Ελάτε μαζί μας και πάλι για 5η χρονιά να ενώσουμε τις φωνές μας με αυτές των  ομάδων ασθενών γυναικολογικού καρκίνου από όλο τον κόσμο ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες σχετικά με τη σημασία της τακτικού γυναικολογικού ελέγχου αλλά και για τους παράγοντες κινδύνου τους. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας #WorldGODay!

είναι μια μοναδική ευκαιρία για  εκπαίδευση και για ανταλλαγή πληροφοριών για τα συμπτώματα, τη θεραπεία, την πρόληψη και φέτος, κυρίως, για τις εξετάσεις.

Για αυτό σας προσκαλούμε:

Μην αμελείτε τις εξετάσεις σας #GΟforTesting.

Κάνετε Πρόληψη #GOforPrevention.

Απαιτήσετε την σωστή θεραπεία #GOfortheRightTreatment.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα GO 2023 είναι εδώ! #WorldGODay

 

Έλα και εσύ μαζί μας στις 20 Σεπτεμβρίου 2023,

 

Στο πλαίσιο της δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας, “World GO Day” o Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και η Ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι. συμμετέχουν στη διεθνή πρωτοβουλία της ESGO-ENGAGe για την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα των γυναικολογικών καρκίνων και καλούν τις γυναίκες στην Ελλάδα στη δράση «GOforTesting»  «Μην αμελείς τις εξετάσεις σου».

 Ο απώτερος στόχος είναι μέσα από διαφορετικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί να επηρεάσουν το μέλλον για έναν κόσμο με ενημερωμένες γυναίκες που μεριμνούν για την υγεία τους!

 

Οι δράσει μας φέτος είναι οι εξής:

  1. Ενημέρωση. Θα εμπλουτίσουμε τα ενημερωτικά μας βίντεο με τίτλο “Τόλμα να Ρωτήσεις” με βίντεο πάνω στα γενετικά τεστ, την διαφορά γενετικού και γονιδιακού τεστ και στις νέες θεραπείες πάνω στον καρκίνο του ενδομητρίου και του καρκίνου των ωοθηκών βάση αυτών των τεστ. Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο Youtube!!!!
  2. Δράση. Δίνουμε το τέταρτο μας ραντεβού για τον αγώνα μπάσκετ όπου γνωστοί αθλητές όλων των αθλημάτων ενώνουν τις δυνάμεις τους με μέλη οικογενειών ασθενών, γιατρών, και άλλων φίλων για να «Βάλουν ένα καλάθι για την Γυναίκα της ζωής τους». Ο αγώνας είναι συμβολικός και οι ομάδες έχουν ένα μόνο στόχο. Την νίκη ενάντια στον καρκίνο. Η εμπλοκή αντρών και γυναικών στην δράση επίσης πολύ σημαντική, αφού οι γυναικολογικοί καρκίνοι όσο και αν αφορούν μόνο την γυναίκα επηρεάζουν το σύνολο της κοινωνίας.

Ο αγώνας φέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 6:00 το απόγευμα στο γήπεδο του Ηλυσιακού ( Ωρίωνος 3, Ζωγράφου).

 

Σας περιμένουμε!

 

  1. Επικοινωνία. Αναρτήσεις με πληροφορίες για τους γυναικολογικούς καρκίνους και την προτροπή να μην αμελούμε τις εξετάσεις μας θα “παίζουν” όλο τον μήνα του Σεπτέμβρη στα σοσιαλ μιντια του συλλόγου  https://www.facebook.com/Erifyle και https://www.facebook.com/skkefi, ενημερώνοντας για τους τρόπους πρόληψης, για τα συμπτώματα την διαχείριση της νόσου αλλά και με βιωματικές ιστορίες από τα μέλη μας σε σχέση με το θέμα.

 

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ #GOday 2023!

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΩΒ.

 

Η φετινή εκστρατεία επικεντρώνεται σε δύο τύπους τεστ:

 

1.  στον γενετικό και γονιδιακό έλεγχο.

2. στην εξέταση για τον HPV

 

Ο γενετικός έλεγχος μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για τον έλεγχο κληρονομικότητας, ενώ  ο  γονιδιακός αναφέρεται στον έλεγχο παρουσίας αλλαγών στα γονίδια και μπορεί να αφορά τόσο τις περιπτώσεις στο αίμα όσο και στον όγκο και βοηθάει στη λήψη των καλύτερων θεραπευτικών αποφάσεων. Οι περισσότεροι γυναικολογικοί καρκίνοι δεν είναι κληρονομικοί. Ωστόσο, ορισμένοι προκαλούνται από σφάλματα στο σφάλματα στο γενετικό υλικό που μπορεί να κληρονομηθούν.

Ορισμένες γονιδιακές μεταλλάξεις αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, όπως στον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου.

"Ο γενετικός έλεγχος προσφέρεται παραδοσιακά σε άτομα με ισχυρό οικογενειακό ιστορικό καρκίνου. Όμως, χρησιμοποιώντας μόνο το οικογενειακό ιστορικό μπορεί να μην εντοπιστούν αρκετοί φορείς γονιδίων. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο θα πρέπει πλέον να προσφέρεται γενετικός έλεγχος σε όλες τις γυναίκες με γυναικολογικό καρκίνο", δήλωσε η καθ. Nicole Concin, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας, ESGO (Η ESGO είναι ο σημαντικότερος ευρωπαϊκός οργανισμός για τον γυναικολογικό καρκίνο, αφιερωμένος στη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των γυναικών με γυναικολογικό καρκίνο μέσω της πρόληψης, της έρευνας και της αριστείας στη φροντίδα και την εκπαίδευση).

 

Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) είναι η πιο κοινή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη και ο HPV ευθύνεται για σημαντικό αριθμό καρκίνων των γεννητικών οργάνων. Ορισμένοι τύποι των λεγόμενων τύπων HPV υψηλού κινδύνου αποτελούν σημαντική αιτία καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Το να γνωρίζουμε περισσότερα για τον HPV είναι απαραίτητο για όλους μας και η εξέταση HPV μας δίνει την ευκαιρία να προλάβουμε τον καρκίνο. Παρ' όλα αυτά, η ερμηνεία και η παρακολούθηση πρέπει να γίνεται από έμπειρους γυναικολόγους για να αποφεύγεται η υπο- ή η υπερθεραπεία.

"Επειδή η λοίμωξη από τον HPV δεν έχει συνήθως συμπτώματα, χωρίς περιοδικές εξετάσεις αυτές οι λοιμώξεις δεν μπορούν να ανιχνευθούν και μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε καρκίνο", πρόσθεσε η καθ. Nicole Concin.

 

Στόχος της 5ης Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικολογικής Ογκολογίας

#GODay είναι να επιστήσει ιδιαίτερη προσοχή στον γενετικό έλεγχο και τον έλεγχο για τον HPV. Επιπλέον, η Παγκόσμια Ημέρα #GO Day προωθεί την προσοχή στη συνολική υγεία σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής (π.χ καλή διατροφή και άσκηση), καθώς αυτές αποτελούν βασικές στρατηγικές πρόληψης κατά των γυναικολογικών καρκίνων.

 

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2023, την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας #GODay θα μιλήσουμε ανοιχτά  για τους πέντε τύπους γυναικολογικών καρκίνων: τραχήλου της μήτρας, ωοθηκών, μήτρας (ενδομητρίου), αιδοίου και κόλπου και θα εστιάσει επίσης σε

5 βασικές συμβουλές για μια ενεργή, ευτυχισμένη και υγιή ζωή:

την προαναφερθείσα σημασία των γενετικών εξετάσεων και του HPV,

την ψυχική υγεία,

την τακτική σωματική άσκηση και

την υγιεινή διατροφή.

 "Ο στόχος της νέας μας πρωτοβουλίας είναι απλός: να εμπνεύσουμε και να παρακινήσουμε τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο να βελτιώσουν το καθημερινό τους μενού ενσωματώνοντας σε αυτό υγιεινά τρόφιμα. Και να μοιράζονται τις συνταγές και τις συμβουλές τους μεταξύ τους. Το φαγητό είναι μια σημαντική προσθήκη στην τακτική σωματική δραστηριότητα, όπως το σκανδιναβικό περπάτημα, το ελαφρύ τρέξιμο, το κολύμπι, η ποδηλασία ή ότι άλλο μπορεί να απολαμβάνουν!" δήλωσε  η καθ. Nicole Concin, πρόεδρος του ESGO

 

Είπαν για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας:

20 Σεπτεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας.

Η ημέρα που μιλάμε ανοιχτά για τους 5 γυναικολογικούς καρκίνους, τους καρκίνους που αφορούν την φύση της γυναίκας.

Είναι η μέρα που χρωματίζουμε την Ελλάδα μωβ, το χρώμα των γυναικολογικών καρκίνων. Η ημέρα που λέμε στις γυναίκες να μην αμελούν το σώμα τους και να ακούν τα μηνύματα που αυτό τους στέλνει. Η ημέρα που λέμε στις γυναίκες να κλείσουν το ραντεβού με τον γυναικολόγο τους. Να ρωτήσουν, να ενημερωθούν, να ζητήσουν αυτό που χρειάζονται. Η ημέρα που θέλουμε να σπάσει η σιωπή και να μιλήσουμε για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που φέρνει ένας γυναικολογικός καρκίνος.

Για εμάς τις ίδιες, για τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και για τις άλλες γυναίκες που ίσως φοβούνται. Για να νιώσουν και εκείνες δυνατές και ότι δεν είναι μόνες.

Να ενώσουμε την φωνή μας και να μιλήσουμε για αυτά που μας δυσκολεύουν.

Φέτος το μότο είναι «GOforTesting» δηλαδή  «Μην αμελείς τις εξετάσεις σου».

 και ζητάμε από τις γυναίκες να μην αμελούν την ετήσια επίσκεψη τους στον γυναικολόγο αλλά και να ρωτήσουν για τις ειδικές εξετάσεις που μπορεί να κάνουν, όπως  για τον ιό του HPV και τον καρκίνο τραχήλου μήτρας, αλλά και για τις μοριακές εξετάσεις που θα δώσουν πολλές περισσότερες πληροφορίες είτε για τυχόν κληρονομικότητα αλλά και αν ήδη νοσούν, για το είδος του καρκίνου, ώστε να λάβουν την σωστότερη θεραπεία.

 

Η επιστήμη προχωράει μπροστά και πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τα όπλα που μας προσφέρει και σε ότι έχει να κάνει με την πρόληψη αλλά και στην διαχείριση της νόσου.»

Μαρία Παπαγεωργίου

Υπεύθυνη ομάδας ασθενών με γυναικολογικό καρκίνο «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι.

 

 

“Η παγκόσμια ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας είναι πολύ σημαντική δεδομένου ότι μπορεί να ωθήσει τις γυναίκες να ενημερωθούν για τις νεότερες θεραπείες που υπάρχουν για τα νεοπλάσματα του γυναικείου γεννητικού συστήματος. Επιπλέον, γνωστοποιούνται οι διαθέσιμες μέθοδοι πρόληψης οι οποίες οδηγούν στην έγκαιρη διάγνωση και στοχευμένη θεραπεία.

Ενημερωθείτε, εξεταστείτε!!”

Δημήτριος Χαϊδόπουλος
Αναπληρωτής Καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογίας

Πανεπιστημίου Αθηνών ΕΚΠΑ

 

 

“Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι μία νόσος που μπορεί να εξαλειφθεί, ώστε να μην είναι πλέον σημαντικό πρόβλημα Δημόσιας Υγείας. Αυτό μπορεί να γίνει εάν επιτευχθεί 90% εμβολιαστική κάλυψη με το εμβόλιο εναντίον του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), 70% τουλάχιστον προληπτικός έλεγχος των γυναικών με HPV test και 90% αποτελεσματική θεραπεία των προκαρκινικών βλαβών αλλά και του διηθητικού καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.”

Δημήτριος Τσολακίδης

Χειρουργός Γυναικολογικής Ογκολογίας

Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΠΘ

 

« Κάθε χρόνο υπολογίζεται οτι στη χώρα μας διαγιγνώσκονται 5000-6000 νέες περιπτώσεις καρκίνου των έσω γεννητικών οργάνων. Ζούμε όμως στην εποχή που η επιστήμη έχει κάνει άλματα στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση αυτών των νοσημάτων. Ο εμβολιασμός έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων  ( HPV ), ο στοχευμένος γονιδιακός έλεγχος στις περιπτώσεις που ενδείκνυνται αλλά και πιο ακριβείς απεικονιστικές μέθοδοι συμβάλλουν στο μέγιστο στη πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γυναικολογικού  καρκίνου στις 20/9 ας περάσουμε το μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει ζωές και ότι ο ενδελεχής έλεγχος απο ειδικούς συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση. Στηρίζουμε την σωστή ενημέρωση όλων των γυναικών χώρα μας και προάγουμε την ευαισθητοποίηση των νεότερων γενεών»

Δημήτριος Παπαθεοδώρου

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών,

Χειρουργός Γυναικολόγος Ογκολόγος, Επιστημονικός

Υπεύθυνος Γυναικολογικής Κλινικής Γ.Ο.Ν.Α. "Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ"

 

Νέες θεραπευτικές δυνατότητες είναι πλέον διαθέσιμες για τις ασθενείς μας με γυναικολογικούς καρκίνους. Συγκεκριμένες ομάδες ασθενών μπορούν να έχουν μακροχρόνια ύφεση της νόσου τους με τις νέες θεραπείες ακόμη και αν διαγνωσθούν σε προχωρημένο στάδιο. Η διενέργεια μοριακών ελέγχων είναι απαραίτητη για την επιλογή της θεραπείας και θα πρέπει να παρέχεται απρόσκοπτα σε όλες τις γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο ωοθηκών και καρκίνο ενδομητρίου.

Οι γυναικολογικοί καρκίνοι αντιμετωπίζονται πλέον στα πλαίσια της Ιατρικής Ακριβείας. Η διενέργεια μοριακού ελέγχου είναι απαραίτητη για όλες τις ασθενείς που διαγιγνώσκονται με καρκίνο ωοθηκών και καρκίνο ενδομητρίου. Ο μοριακός έλεγχος παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για την πρόγνωση της νόσου, την επιλογή της κατάλληλης θεραπείες και την πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα αλλά και την παρουσία κληρονομικής προδιάθεσης. Η πολιτεία πρέπει να φροντίσει για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε αυτές τις μοριακές εξετάσεις. Συζητήστε με τον Ογκολόγο σας για τους μοριακούς ελέγχους που είναι κατάλληλοι για την περίπτωσή σας.”

Μιχάλης Λιόντος

MD. PhD Παθολόγος Ογκολόγος

Επικουρικός επιμελητής στην Ογκολογική Μονάδα του Γ.Ν.Α Αλεξάνδρα
 

 

"Σήμερα, έχουμε αρκετές νέες καινοτόμες θεραπευτικές επιλογές για τις γυναίκες με γυναικολογικό καρκίνο. Και το πιο σημαντικό, νέες επιλογές εξετάσεων που μπορούν να ανιχνεύσουν τα προβλήματα νωρίς και να επιτρέψουν προσαρμοσμένες θεραπείες για τη βελτίωση της πρόγνωσης των ασθενών μας. Ωστόσο, πολλές γυναίκες δεν είναι καλά ενημερωμένες για αυτές τις νέες εξελίξεις, γι' αυτό θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικού Καρκίνου για να ευαισθητοποιήσουμε και να ενισχύσουμε την ενδυνάμωση των ασθενών", εξήγησε ο συμπρόεδρος του ENGAGeκαι μέλος του συμβουλίου της ESGO Jalid Sehouli.

 

"Ένας υγιεινός τρόπος ζωής και διατροφής με άφθονη σωματική δραστηριότητα και ψυχική ευεξία είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Φέτος, θέλουμε επίσης να επισημάνουμε ένα γεγονός που απαιτεί πολύ προσωπικό θάρρος. Κάντε εξετάσεις. Μη φοβάστε και πηγαίνετε για εξετάσεις. Μιλήστε με το γιατρό σας, ζητήστε πληροφορίες σχετικά με τους γυναικολογικούς καρκίνους και πηγαίνετε για τακτικές προληπτικές εξετάσεις και γονιδιακές εξετάσεις, αν αυτό είναι σχετικό στην περίπτωσή σας", δήλωσε η συμπρόεδρος της ENGAGe Petra Adámková.

 

"Οι γυναικολογικοί καρκίνοι συγκαταλέγονται μεταξύ των συχνότερων καρκίνων που πλήττουν τις γυναίκες. Παρ' όλα αυτά, πολλές γυναίκες δεν ενημερώνονται επαρκώς από τους γιατρούς τους σχετικά με τις δυνατότητες πρόληψης και ελέγχου. Παρακαλούμε, ρωτήστε τους γιατρούς σας προληπτικά. Θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα γυναικολογικής Ογκολογίας #GODAY για να ευαισθητοποιήσουμε και να τονίσουμε τη σημασία της σωματικής άσκησης, της υγιεινής διατροφής, των τακτικών ελέγχων και των γνωμοδοτήσεων από ειδικούς", υπογράμμισε ο συμπρόεδρος του ENGAGe και μέλος του συμβουλίου της ESGO Jalid Sehouli.

 

 

Σχετικά με τους Γυναικολογικούς Καρκίνους

Πάνω από 1,3 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως διαγνώστηκαν με γυναικολογικούς καρκίνους το 2020: από αυτούς, περίπου το 44% ήταν καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, το 29% του ενδομητρίου, το 23% των ωοθηκών και λιγότερο από το 5% άλλοι γυναικολογικοί καρκίνοι, όπως καρκίνοι του αιδοίου και του κόλπου. Η Ευρώπη αντιπροσώπευε περισσότερο από το 20% των νέων κρουσμάτων παγκοσμίως. Το 2020, 420.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο πέθαναν από γυναικολογικούς καρκίνους.

Μερικοί γυναικολογικοί καρκίνοι μπορούν να προληφθούν. Ο τακτικός έλεγχος και οι εξετάσεις μαζί με τις επιλογές του τρόπου ζωής μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των παραγόντων κινδύνου και στην προώθηση της έγκαιρης διάγνωσης σε ένα στάδιο όπου η θεραπεία μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική ή και η πλήρης ίαση είναι δυνατή. Παρόλο που ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προληφθεί και μπορεί να θεραπευτεί εάν διαγνωστεί έγκαιρα μέσω τεστ HPV και τακτικών προβολών τεστ Παπανικολάου, 7 στις 10 γυναίκες αποφεύγουν αυτές τις εξετάσεις λόγω φόβου ότι μπορεί να έχουν τον ιό HPV.

Οι καρκίνοι των ωοθηκών, της μήτρας, του τραχήλου της μήτρας και άλλοι γυναικολογικοί καρκίνοι είναι από τους πιο συχνούς καρκίνους που επηρεάζουν τις γυναίκες, αλλά η ευαισθητοποίηση του κοινού για αυτούς τους καρκίνους παραμένει ανησυχητικά χαμηλή.

Η ESGO και το ENGAGE πιστεύουν ότι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου θα βελτιώσει δραστικά τα ποσοστά επιβίωσης.

 

Σχετικά με το ENGAGE

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ομάδων Υποστήριξης Γυναικολογικού Καρκίνου (ENGAGE) ιδρύθηκε το 2012 από την ESGO και αντιπροσωπεύει ομάδες υποστήριξης ασθενών που νοσούν από όλους τους τύπους γυναικολογικών καρκίνων, από τους πιο σπάνιους έως τους πιο συνηθισμένους, όπως: ωοθηκών, ενδομητρίου, τραχήλου, αιδοίου, κόλπου αλλά και σπάνιες μορφές γυναικολογικού καρκίνου.Το ENGAGE είναι η φωνή των ασθενών με γυναικολογικό καρκίνο στην Ευρώπη. Με

περισσότερες από 70 ομάδες σε 25 χώρες, το ENGAGE είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπεράσπισης και υποστήριξης ασθενών με γυναικολογικό καρκίνο στην Ευρώπη.

 

Σχετικά με το ESGO

Η ESGO, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας είναι ο κορυφαίος ευρωπαϊκός οργανισμός για τους γυναικολογικούς καρκίνους, αφιερωμένος στη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των γυναικών με γυναικολογικούς καρκίνους μέσω της πρόληψης, της έρευνας και της αριστείας στη φροντίδα και την εκπαίδευση.

Από την ίδρυσή της το 1983, η ESGO είναι ένας αναπτυσσόμενος μη κερδοσκοπικός οργανισμός και φόρουμ με περισσότερους από 2.500 επαγγελματίες και σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, πρωτοστατώντας στην προώθηση της υψηλότερης ποιότητας φροντίδας για γυναίκες με γυναικολογικούς καρκίνους.

 

Σχετικά με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο. Παρέχει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, διοργανώνει ομιλίες, επιστημονικές ημερίδες, δράσεις και εκδηλώσεις σχετικές με τον καρκίνο, ενώ ενημερώνει τους ογκολογικούς ασθενείς για τις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται.

 

Σχετικά με την ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι.

Η ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι. ιδρύθηκε το 2016 και λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα του Κ.Ε.Φ.Ι. Στόχος της είναι να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει, να προτρέψει τις γυναίκες να αναλάβουν δράση, για να προστατέψουν τον εαυτό τους. Να βοηθήσει να ξεπεραστεί το στίγμα που αυτή η ασθένεια φέρει. Να αναπτύξει ένα δίκτυο αλληλεγγύης και σύμπραξης γυναικών πανελλαδικά.

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..