31.01.2020

"ΔιασφαλίΖΩ την Υγεία του Παιδιού μου"

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου

επιστροφή

 

Αθήνα, 30/1/2020

Προς τον Τύπο

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου

Επιστημονική Ημερίδα για τον Ιό HPV

Σύλλογος Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών

Ελληνικό Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ

29 Ιανουαρίου 2020

 

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. οργάνωσε Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Προφυλάσσομαι από τον HPV – ΔιασφαλίΖΩ την υγεία του παιδιού μου» χθες 29 Ιανουαρίου 2020 στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ όπου το κοινό ενημερώθηκε σχετικά με τον ιό HPV και τα είδη καρκίνου που προκαλεί και υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα εμβολιασμού για την προστασία των παιδιών και των νέων.

 

Στην έναρξη της επιστημονικής ημερίδας η κα Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην ανάγκη για αφύπνιση γονέων και φορέων σχετικά με την δυνατότητα προφύλαξης από τον ιό HPV.

 

Την Επιστημονική Ημερίδα υποστήριξαν με αναλυτικές παρουσιάσεις αξιόλογοι επιστήμονες από τον χώρο της ιατρικής. Τη συζήτηση διηύθυναν ο Δρ. Χαϊδόπουλος Δημήτριος, Επίκουρος Καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογίας και ο Δρ. Αθανασιάδης Ηλίας, Επίκουρος Καθηγητής Ογκολογίας του North Western University των Η.Π.Α.

 

Ο Δρ. Γεώργιος Χρούσος αναφέρθηκε στη σύνδεση του στρες με τις ιογενείς λοιμώξεις, ανέλυσε τις πηγές του στρες και τους επιβαρυντικούς παράγοντες που ενισχύουν τις φλεγμονές. Στη συνέχεια μίλησε για τις διάφορες παθήσεις που ενισχύονται από το στρες, μια από της οποίες είναι η λοίμωξη από τον ιό HPV που μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Συμπερασματικά, υπογράμμισε την σπουδαιότητα του εμβολιασμού για τον ιό HPV ως κυριότερου μέτρου πρόληψης από την εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου.

 

Ο Δρ. Θεόδωρος Αγοραστός αφιέρωσε την ομιλία του στο HPV test, μια καινοτομία στον χώρο των ιατρικών εξετάσεων που θεωρείται εξαιρετικά αξιόπιστη για την έγκαιρη διάγνωση του ιού στο σώμα και έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι του απλού ετήσιου ελέγχου με PAP test. Επιπλέον, ανέφερε στατιστικά στοιχεία σχετικά με όλα τα είδη καρκίνου που προκαλεί ο ιός HPV και τις μεθόδους που εφαρμόζονται σε χώρες του εξωτερικού για να περιοριστεί η διάδοσή του.

 

Η Δρ. Ευδοκία Καραγκούνη περιέγραψε τα χαρακτηριστικά των ιών των θηλωμάτων (PV) και αναφέρθηκε σε στατιστικά για τη μόλυνση από τον ιό ανά φύλο και ηλικία. Στη συνέχεια ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται τα εμβόλια και τόνισε ότι στα σύγχρονα εμβόλια δεν υπάρχει πραγματική παρουσία παθογόνου. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα εμβολιασμού παιδιών και νέων και των δύο φύλων προκειμένου να επιτευχθεί δραστικός περιορισμός και σταδιακή εξάλειψη του ιού.

 

Η Δρ. Αδαμαντία Νικολαΐδη μίλησε για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τους παράγοντες κινδύνου με τους οποίους συνδέεται. Αναφέρθηκε στα στάδια εξέλιξης της νόσου και επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η πρώιμη διάγνωση της ασθένειας για την πρόγνωση του ασθενούς. Τέλος, έκανε λόγο για τους τρόπους θεραπείας της νόσου ανά στάδιο διάγνωσης.

 

Η χθεσινή Επιστημονική Ημερίδα αποτέλεσε την εναρκτήρια δράση της καμπάνιας του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον ιό HPV. Στο πλαίσιο της αφύπνισης των γονέων για τον ιό πρόκειται να ακολουθήσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις στο Δήμο Αμαρουσίου και στο Δήμο Περιστερίου.

 

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..