30.11.2020

Δελτίο Τύπου: Patient Safety Month

επιστροφή

Αθήνα, 30/11/2020

 

Την Πέμπτη 26/11/2020 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης με θέμα την Φαρμακοεπαγρύπνηση για το προσωπικό της εταιρείας Bayer σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. Στόχος της ημερίδας αυτής ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού της εταιρείας για τις ανεπιθύμητες ενέργειες των ογκολογικών φαρμάκων. Ο συντονισμός του πάνελ έγινε από την κα Βασιλική Γιωτάκη, υπεύθυνη Φαρμακοεπαγρύπνησης της εταιρείας. Η ιατρική προσέγγιση του θέματος έγινε από τον κ. Βασίλειο Μάρκο, παθολόγο-ογκολόγο.

 

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. με μεγάλη χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση σε αυτήν την τόσο σημαντική κίνηση, δίνοντας φωνή στην εμπειρία των ασθενών. Εκπρόσωποι του Συλλόγου ήταν η πρόεδρος του Δ.Σ. κα Ζωή Γραμματόγλου, η υπεύθυνη συντονισμού προγραμμάτων κα Ευαγγελία Μπίστα και ο υπεύθυνος της ψυχολογικής υπηρεσίας κ. Δημήτρης Μούγιος.

 

Τα θέματα που αναπτυχθήκαν αφορούσαν το αν και κατά πόσο οι ασθενείς ενημερώνονται για τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων. Βασικό σημείο της συζήτησης ήταν ο τρόπος με τον οποίο ενημερώνονται και από ποιον καθώς και το κατά πόσο οι ίδιοι οι ασθενείς μιλούν για αυτές. Επίσης, έγινε αναφορά στον ρόλο των φροντιστών και την ανάγκη να είναι ενήμεροι για τις παρενέργειες των φαρμάκων στην υγεία των αγαπημένων τους.  Η σημασία των παραπάνω ζητημάτων συνδέθηκε άμεσα με τις επιπτώσεις που έχουν οι ανεπιθύμητες ενέργειες στη συμμόρφωσή των ασθενών στην θεραπεία, στην ψυχική τους υγεία και στην ποιότητα ζωής τους εν γένει. Τέλος, κοινό σημείο όλων αναδείχθηκε η ανάγκη για ενημέρωση των ασθενών και των οικείων τους για σχετικά με τις επιθυμητές και ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων.

 

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. έχοντας διαπιστώσει την ανάγκη αυτή σχεδιάζει την υλοποίηση σχετικής ημερίδας, ώστε να συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και την υποστήριξη τους στη θεραπευτική διαδικασία.

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..