05.04.2022

Επίσκεψη Υφυπουργού Εργασίας στα γραφεία του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι.

επιστροφή

Αθήνα, 05 Απριλίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. στα γραφεία τους την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022, κατά τη διάρκεια της οποίας η Υφυπουργός ενημερώθηκε για τις δράσεις του Συλλόγου και για τις υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που προσφέρει στους ογκολογικούς ασθενείς.

 

Συγκεκριμένα, η Κοινωνική Λειτουργός του Κ.Ε.Φ.Ι. κυρία Χριστοδούλου παρουσίασε στην Υφυπουργό τα αιτήματα των ασθενών, όπως έχουν καταγραφεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του Συλλόγου.  Στη συνέχεια, η κυρία Μιχαηλίδου ενημερώθηκε αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και οι φροντιστές τους, με τα εργασιακά τους δικαιώματα, τις διαδικασίες συνταξιοδότησης, αλλά και λοιπά θέματα προνοιακών παροχών. Οι εκπρόσωποι του Κ.Ε.ΦΙ. παρουσίασαν μια σειρά προτάσεων, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για την επίλυση των ζητημάτων των εξυπηρετούμενων.


Στο τέλος της συνάντησης, η Υφυπουργός φανερά ευαισθητοποιημένη, εξέφρασε τη διάθεση εδραίωσης μιας σχέσης συνεργασίας του Συλλόγου με τους φορείς της Πολιτείας και την ηγεσία του Υπουργείου, προς όφελος των ασθενών και των φροντιστών τους. Συγκεκριμένα, με το πέρας της συνάντησης, δήλωσε: «Ο καρκίνος μας αφορά όλους. Δεν έχει ηλικία, χρώμα και ταυτότητα. Η συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο είναι βασικοί άξονες στη μάχη κατά του καρκίνου. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών – Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών με το έργο που επιτελεί, αποτελεί ένα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα αντιμετώπισής του. Ως Υπουργείο είμαστε διαρκώς αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία που σκοπό έχει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών συμπολιτών μας.»

 

Τέλος, η Πρόεδρος του Κ.Ε.Φ.Ι. κα Γραμματόγλου δήλωσε: «Η σημερινή μας συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας κα Δόμνα Μιχαηλίδου, πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό και φιλικό κλίμα. Η Υφυπουργός έδειξε τη διάθεση να εγκύψει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς και οι οικογένειές τους και να βοηθήσει στην επίλυση αυτών. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μας με την ηγεσία του Υπουργείου θα ανοίξει το δρόμο για την αντιμετώπιση των εργασιακών, αλλά και κοινωνικών ζητημάτων, με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι ασθενείς».

 

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..