19.07.2022

Δελτίο Τύπου Ενημερωτικής Εκδήλωσης για τον Καρκίνο του Νεφρού με θέμα: «Patient Focus Group»

επιστροφή

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών σε συνεργασία με τη φαρμακευτική εταιρεία IPSEN SP LLC πραγματοποίησε Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα “Patient Focus Group” την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:30 – 20:30 στο Ξενοδοχείο Electra Hotel Ermou στην Αίθουσα Athina (Ερμού 5, Αθήνα, 10563) με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Νεφρού και ξεκίνησε με καλωσόρισμα και χαιρετισμό της κας Ζωής Γραμματόγλου, Προέδρου Δ.Σ. Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων - Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρχει συνεννόηση και σωστή επικοινωνία μεταξύ ιατρού και ασθενούς καθώς και στη σημασία που αυτό έχει στην πορεία της υγείας των ασθενών.

Στο πρώτο μέρος της Εκδήλωσης, ο Δρ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος MD, MSc Παθολόγος - Ογκoλόγος Ακαδημαϊκός Υπότροφος Θεραπευτικής Κλινικής Παν. Αθηνών, Επ. Υπεύθυνος Ογκολογικού Τμήματος Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου αναφέρθηκε στις σχέσεις ιατρών και ασθενών. Τόνισε την ανάγκη να υπάρχει καλή επικοινωνία και να εμπιστεύεται ο ασθενής το γιατρό του, ενώ αναφέρθηκε τόσο στο δικαίωμα στη συναίνεση του ασθενούς όσο και στη δυνατότητα μιας δεύτερης γνώμης.

Ο κ. Τσιάτας Μαρίνος, Παθολόγος - Ογκολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών αναφέρθηκε στις κλινικές μελέτες, στην προκατάληψη αναφορικά με αυτές αλλά και στην καλύτερη τελικά έκβαση που στατιστικά αυτές έχουν στην πορεία της υγείας των ασθενών. Επίσης, διατύπωσε την άποψη ότι πρέπει να ενθαρρύνονται οι ασθενείς να συμμετέχουν σε τέτοιες μελέτες.

Η Δρ. Χριστίνα Καραπάνου, Ψυχολόγος Υγείας, Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια, PhD, CIPD, με εξειδίκευση στη διαχείριση των χρόνιων παθήσεων και των διαταραχών λειτουργικότητας των ασθενών, περιέγραψε διεξοδικά τα πέντε πιθανά στάδια στη ψυχολογική κατάσταση που περνά ένας ογκολογικός ασθενής μετά τη διάγνωση καθώς και το βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο προσέγγισης. Ολοκληρώνοντας, τόνισε την ανάγκη ασθενοκεντρικής προσέγγισης, όπου θα λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και οι επιθυμίες του ασθενούς.

Στο δεύτερο μέρος συμμετείχαν όλοι οι συμμετέχοντες. Οι ασθενείς είχαν τη δυνατότητα να κάνουν πολλές ερωτήσεις στους παρευρισκόμενους ομιλητές ιατρούς και στην ψυχολόγο και να αναπτύξουν τις απόψεις τους. Η συμμετοχή στη διαδραστική αυτή διαδικασία υπήρξε καθολική.

Κλείνοντας η εκδήλωση όλοι συμφώνησαν πόσο εποικοδομητική ήταν για όλους και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να την επαναλάβουν και στο μέλλον.

Ακολούθησε κέρασμα στο φουαγιέ του ξενοδοχείου, όπου συνεχίστηκε το πολύ θερμό κλίμα. 

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών ευχαριστεί θερμά τη φαρμακευτική εταιρεία IPSEN SP LLC για τη άριστη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά της στη συνδιοργάνωση της Εκδήλωσης, τους ομιλητές – Επιστήμονες για την θερμή υποστήριξή τους και όλους τους παρευρισκόμενους ασθενείς για την πολύτιμη συμμετοχή τους.

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..