30.11.2022

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ: Διεκδικώντας τα δικαιώματά μου

επιστροφή

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση – Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα

«ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ: Διεκδικώντας τα δικαιώματά μου»

 

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώσε με επιτυχία την Παρουσίαση των δράσεων του Προγράμματος «Δικαίωμά μου» μέσω Διαδικτυακής Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ: Διεκδικώντας τα δικαιώματά μου» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 – 20:30.

 

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών επέλεξε να πραγματοποιήσει την Ημερίδα διαδικτυακά, επιθυμώντας έτσι να συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες και στελέχη του τομέα Υγείας από όλη την Ελλάδα. Η Ημερίδα προβλήθηκε μέσω livestreaming, μέσω της σελίδας του Συλλόγου μας στο Facebook, https://www.facebook.com/skkefi.

 

Συντονίστρια της Εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος κα Νέλλη Καψή.

 

Η Ημερίδα ξεκίνησε με το χαιρετισμό της κας Γραμματόγλου, Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, η οποία αναφέρθηκε στη δημιουργία της δράσης «Δικαίωμά μου» και το σκοπό που αυτή εξυπηρετεί και καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.

 

Ακολούθησε η ανάγνωση από τη συντονίστρια της Εκδήλωσης κα Νέλλη Καψή της επιστολής της Υφυπουργού Υγείας κας Ζωής Ράπτη. Η Υφυπουργός στο μήνυμα της εξήρε τη δράση αυτή του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι., τόνισε τη σημασία της υποστήριξης των ασθενών αλλά και των φροντιστών τους που είναι οι αφανείς ήρωες. Επισήμανε τις ενέργειες που έχουν γίνει για τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού και ενημέρωσε ότι αργότερα επιθυμία είναι να υπάρξει αντίστοιχος έλεγχος για τον καρκίνο της μήτρας και του παγκρέατος.

 

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με το χαιρετισμό και την τοποθέτηση του Ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Αφού διατύπωσε τη σημασία που έχει η δράση «Δικαίωμά μου» ιδιαιτέρα για τους ασθενείς και τους φροντιστές τους, ευχαρίστησε το Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. για τις ενέργειές του σε αυτόν τον τομέα της ενημέρωσης και δήλωσε ότι θεωρεί πολύ σημαντικό να είναι όλοι ενημερωμένοι για τα δικαιώματα τους, προκειμένου να τα ασκήσουν.

 

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των Διοικητών των Δημοσίων Νοσοκομείων, όπου αναφέρθηκαν στη σημασία της δράσης «Δικαίωμά μου». Εξήραν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. όλα αυτά τα χρόνια και στέκεται κοντά στους ασθενείς και στις οικογένειες τους. Τα νοσοκομεία καλούνται να αντιμετωπίσουν ιατρικά τα θέματα υγείας των ογκολογικών ασθενών, οι οποίοι ασχολούνται αρχικά αποκλειστικά με τα θέματα υγείας τους αφήνοντας στην άκρη τις υπόλοιπες παραμέτρους που χρειάζεται να επιληφθούν για να μπορέσουν να κάνουν τον αγώνα τους. Η δράση «Δικαίωμά μου» τους βοηθάει ακριβώς να ενημερωθούν για να ασκήσουν τα δικαιώματά τους ως προς τις παροχές που μπορούν να έχουν, οι οποίες είναι απολύτως αναγκαίες για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που έχουν μπροστά τους. Οι Διοικητές των Νοσοκομείων δήλωσαν ότι χαιρετίζουν αυτή τη δράση. Συγκεκριμένα, το λόγο έλαβαν οι κ.κ. :

  • Θεοφάνης Ροΐδης, Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκο»
  • Βενιαμίν Μπατής, Αναπληρωτής Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»
  • Γεώργιος Χαλκιαδάκης, Διοικητής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ)

 

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Νικόλαος Τσουκαλάς, MD, MSc, PhD, Παθολόγος – Ογκολόγος, MSc Βιοπληροφορική, Αναπληρωτής Διευθυντής, Ογκολογική Κλινική 401 ΓΣΝΑ, Επιστημονικός Συνεργάτης Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», Αθήνα. Αναφέρθηκε διεξοδικά στις νεότερες εξελίξεις στη θεραπεία του Καρκίνου του Πνεύμονα. Εξήγησε ποικίλες παραμετροποιήσεις τους, τις οποίες η ιατρική επιστήμη πλέον έχει κατηγοριοποιήσει και προσπαθεί να αντιμετωπίσει.

 

Η κα Φωτεινή Χριστοδούλου, MSc Κοινωνική Λειτουργός, Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. αναφέρθηκε στα στατιστικά του site https://dikaiomamou.gr/ , των ενημερώσεων που δίνονται είτε τηλεφωνικά είτε διά ζώσης καθώς και για τις νέες ενέργειες που κάνει ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. στα πλαίσια της δράσης «Δικαίωμά μου» με συναντήσεις με τα Νοσοκομεία της χώρας, προκειμένου να μπορούν να ενημερώνονται όλοι οι ογκολογικοί ασθενείς για τα δικαιώματά τους.

 

Ακολούθησε η κα Ροδούλα Κοκκινάκη, Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής», η οποία αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στην επαρχία, στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Σύλλογοι εκεί και στη σημασία που έχουν ενέργειες όπως αυτή του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. Τόνισε τη σημασία όλοι οι Σύλλογοι να συνεργαστούν προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους ασθενείς στην επαρχία.

 

Η κα Έλενα Γκερέκου, Δικηγόρος και Εθελόντρια του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο που διέπει τις προϋποθέσεις απονομής σύνταξης αναπηρίας καθώς και μετατροπής αυτής σε σύνταξη γήρατος δίνοντας με κατανοητό τρόπο τις απαραίτητες γενικές πληροφορίες που χρειάζονται αρχικά να γνωρίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς, ενώ σε περιπτώσεις που χρειάζονται εξειδικευμένη προσέγγιση μπορούν να καλούν στο Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι.

 

Η κα Αρετή Καλυβιώτη, Κοινωνική Λειτουργός 2ο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αθηναίων/ Κινητή Μονάδα αναφέρθηκε στις προνοιακές κοινωνικές παροχές και στις νεώτερες εξελίξεις της διαδικασίας πιστοποίησης αναπηρίας μέσω του Ο.Π.Ε.Κ.Α.

 

Τέλος, η κα Αθηνά Μαγγά, ογκολογική ασθενής, αναφέρθηκε στην προσωπική της εμπειρία αναφορικά με τις διαδικασίες που χρειάστηκε να ακολουθήσει και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της στο Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. για τη βοήθεια που της προσέφερε στην προσπάθειά της αυτή.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ένωσης Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας. Μέγας Χορηγός της Εκδήλωσης η εταιρεία MSD, ενώ Υποστηρικτής ήταν η εταιρεία Point Εκδοτικές Επιχειρήσεις.

 

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο. Παρέχει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, διοργανώνει ομιλίες, επιστημονικές ημερίδες, δράσεις και εκδηλώσεις σχετικές με τον καρκίνο, ενώ ενημερώνει τους ογκολογικούς ασθενείς για τις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται.

 

Η δράση «Δικαίωμά μου» δημιουργήθηκε από τον Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. για να προσφέρει σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματά τους. Η πληροφόρηση αφορά τα ποσοστά αναπηρίας, τους κρατικούς οργανισμούς περίθαλψης, τα φάρμακα και τις εξετάσεις, τη νομοθεσία, τα γενικά δικαιώματα των ασθενών, τον κώδικα δεοντολογίας των γιατρών, καθώς και τη σωστή διαδικασία προσέγγισης και διεκδίκησης κάθε επιμέρους δικαιώματος.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του φορέα,  https://www.anticancerath.gr/   ; https://dikaiomamou.gr/  , να ακολουθήσετε το λογαριασμό του ΚΕΦΙ στο Facebook, https://www.facebook.com/skkefi/ , ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 210 6468222.

 

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..