19.04.2023

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών συμμετέχει στην αθλητική εκδήλωση “SPORT4CANCER” στην Ισπανία που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση

επιστροφή

Ο  Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών συμμετέχει στη διεθνή εκδήλωση Sport4Cancer που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο της Μούρθια (Ισπανία) και την Ένωση Αθλητικών Ομοσπονδιών της Περιφέρειας της Μούρθια. 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει περισσότερες από 120 αθλητικές δραστηριότητες. Από τις 20 έως τις 23 Απριλίου οι χώροι στην Cartagena, στο San Javier, στο San Pedro και στο Los Alcázares (Μούρθια, Ισπανία) θα γεμίσουν με διαγωνισμούς, εκθέσεις και δωρεάν δραστηριότητες για όλα τα ακροατήρια. 

Το Sport4Cancer είναι ένα έργο Erasmus που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συμμετοχή 12 ευρωπαϊκών οργανισμών από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Κροατία, τη Σλοβενία, την Τουρκία και τη Λιθουανία.

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις πόλεις της Καρθαγένης, του Σαν Χαβιέ, του Σαν Πέδρο ντελ Πινατάρ και του Λος Αλκαζάρες, είναι  ψυχαγωγικού χαρακτήρα αλλά με κοινωνικές προεκτάσεις και με πράξεις αλληλεγγύης, όπως η συγκέντρωση κεφαλαίων για την Ισπανική Αντικαρκινική Ένωση. 

Πρόθεση του είναι να προβάλει τις δραστηριότητες του Ιδρύματος Never Surrender, το οποίο προωθεί την προπόνηση ενδυνάμωσης σε ασθενείς με καρκίνο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, καθώς και για το Ίδρυμα Aladina.

 

120 ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με περισσότερες από 120 δραστηριότητες γύρω από την λιμνοθάλασσα της Μούρθια για όλες τις ηλικίες. Θα υπάρχουν εκθέσεις, ομοσπονδιακοί αγώνες αλλά και ελεύθερες ανοιχτές δραστηριότητες, ώστε όσοι παραβρεθούν θα μπορούν είτε να συμμετέχουν είτε να παρακολουθήσουν ως θεατές κάθε είδους δραστηριότητας, όπως αναρρίχηση, laser tag, go-karting, ιππασία, διαγωνισμός τοξοβολίας κ.λπ. 

Μεταξύ των αθλητικών δραστηριοτήτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς, είναι το Solidarity Race and Solidarity Walk 5K and 10K το οποίο θα συγκεντρώσει 20.000 ευρώ για την Ισπανική Ένωση Κατά του Καρκίνου. Επιπλέον, το Never Surrender Foundation θα λάβει δωρεές από αθλητικές δραστηριότητες δύναμης (Crossfit Competition, Calisthenics, Weightlifting και National Strength League) και το Aladina Foundation θα επωφεληθεί από τα έσοδα άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων (Karts, Triathlon και Beach Volley).

 

10.000 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ 30.000 ΘΕΑΤΕΣ
 

Δέκα χιλιάδες άτομα αναμένεται να συμμετάσχουν σε όλες τις δραστηριότητες και 30.000 θεατές και επισκέπτες αναμένεται να παρευρεθούν συνολικά από τις χώρε που συμμετέχουν στο Sport4Cancer. Η Mar Menor Games' θα έχει στη διάθεσή της περισσότερους από 150 εθελοντές από διάφορες χώρες που θα βοηθήσουν στην οργάνωση της εκδήλωσης. 

Το Sport4Cancer έχει την υποστήριξη κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο τους, όπως το Instituto Universae, το El Pozo Alimentación, το Opel Marcos Automoción, το CAR Región de Murcia, μεταξύ άλλων. 

Πληροφορίες για τις περισσότερες από 120 δραστηριότητες, τοποθεσίες και χρονοδιαγράμματα μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.sport4cancermmg.com 

 

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

 

Από την άλλη πλευρά, οι «Sport4Cancer Mar Menor Games» θα έχουν παράλληλες δραστηριότητες αφιερωμένες στην έρευνα και την καινοτομία, όπως ο εορτασμός του Διεθνούς Συνεδρίου Sport4Cancer και Εργαστηρίου για τη Φυσική και Υγιεινή Δραστηριότητα, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Απριλίου στο νέο Αμφιθέατρο του Park Almansa στο San Javier. Εκεί θα παρευρεθούν εθνικοί και διεθνείς ειδικοί στον τομέα της υγείας και της φυσικής δραστηριότητας, καθώς και σχεδόν 500 ερευνητές, επιστήμονες, ασθενείς και επιζώντες από καρκίνο.

Το Συνέδριο που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζεται, επίσης, από το Ίδρυμα Seneca.


 

 

 

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..