31.08.2023

Χρωμάτισε τον πλανήτη μωβ! Χρωμάτισε την Ελλάδα μωβ!

επιστροφή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας GO 2023 είναι εδώ! #WorldGODay

 

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τους γυναικολογικούς καρκίνους και η 20η Σεπτεμβρίου 2023, η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας #World-GO-Day!

 

Έλα και εσύ μαζί μας στις 20 Σεπτεμβρίου 2023,

 “Χρωμάτισε τον πλανήτη μωβ! Χρωμάτισε την Ελλάδα μωβ!”

 

Στο πλαίσιο της δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας, “#WorldGODay o Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και η Ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι. συμμετέχουν στη διεθνή πρωτοβουλία της ESGO-ENGAGe για την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα των γυναικολογικών καρκίνων και καλούν τις γυναίκες στην Ελλάδα στη δράση «#GOforTesting»  «Μην αμελείς τις εξετάσεις σου».

 Ο απώτερος στόχος είναι μέσα από διαφορετικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί να επηρεάσουν το μέλλον για έναν κόσμο με ενημερωμένες γυναίκες που μεριμνούν για την υγεία τους!

Οι φετινές μας δράσεις θα είναι οι εξής:

  1. Ενημέρωση. Θα εμπλουτίσουμε τα ενημερωτικά μας βίντεο με τίτλο “Τόλμα να Ρωτήσεις” με βίντεο πάνω στα γενετικά τεστ, την διαφορά γενετικού και γονιδιακού τεστ και στις νέες θεραπείες πάνω στον καρκίνο του ενδομητρίου και του καρκίνου των ωοθηκών βάση αυτών των τεστ. Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο Youtube!!!!
  2. Δράση. Δίνουμε το τέταρτο μας ραντεβού για τον αγώνα μπάσκετ όπου γνωστοί αθλητές όλων των αθλημάτων ενώνουν τις δυνάμεις τους με μέλη οικογενειών ασθενών, γιατρών, και άλλων φίλων για να «Βάλουν ένα καλάθι για την Γυναίκα της ζωής τους». Ο αγώνας είναι συμβολικός και οι ομάδες έχουν ένα μόνο στόχο. Την νίκη ενάντια στον καρκίνο. Η εμπλοκή αντρών και γυναικών στην δράση επίσης πολύ σημαντική, αφού οι γυναικολογικοί καρκίνοι όσο και αν αφορούν μόνο την γυναίκα επηρεάζουν το σύνολο της κοινωνίας.

Ο αγώνας φέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 6:00 το απόγευμα στο γήπεδο του Ηλυσιακού ( Ωρίωνος 3, Ζωγράφου).

 

Σας περιμένουμε!

  1. Επικοινωνία. Αναρτήσεις με πληροφορίες για τους γυναικολογικούς καρκίνους και την προτροπή να μην αμελούμε τις εξετάσεις μας θα “παίζουν” όλο τον μήνα του Σεπτέμβρη στα σοσιαλ μιντια του συλλόγου  https://www.facebook.com/Erifyle και https://www.facebook.com/skkefi, ενημερώνοντας για τους τρόπους πρόληψης, για τα συμπτώματα την διαχείριση της νόσου αλλά και με βιωματικές ιστορίες από τα μέλη μας σε σχέση με το θέμα.

 

Ελάτε μαζί μας και πάλι για 5η χρονιά να ενώσουμε τις φωνές μας με αυτές των  ομάδων ασθενών γυναικολογικού καρκίνου από όλο τον κόσμο ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες σχετικά με τη σημασία της τακτικού γυναικολογικού ελέγχου αλλά και για τους παράγοντες κινδύνου τους. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας #WorldGODay!

είναι μια μοναδική ευκαιρία για  εκπαίδευση και για ανταλλαγή πληροφοριών για τα συμπτώματα, τη θεραπεία, την πρόληψη και φέτος, κυρίως, για τις εξετάσεις.

Για αυτό σας προσκαλούμε:

Μην αμελείτε τις εξετάσεις σας #GΟforTesting.

Κάνετε Πρόληψη #GOforPrevention.

Απαιτήσετε την σωστή θεραπεία #GOfortheRightTreatment.

 

 

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ #GOday 2023!

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΩΒ.

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου  χρωματίζουμε τα σόσιαλ μίντια μωβ, την Ελλάδα μωβ και τον πλανήτη μωβ δείχνοντας την υποστήριξη μας στις γυναίκες που νοσούν αλλά και για να τιμήσουμε αυτές που δεν τα κατάφεραν και έφυγαν από την ζωή.

Επισκεφτείτε την σελίδα της World Go Day και φτιάξτε το δικό σας ποστ!

https://www.worldgoday.org/post-generator/

 

Είπαν για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας:

 

20 Σεπτεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας.

Η ημέρα που μιλάμε ανοιχτά για τους 5 γυναικολογικούς καρκίνους, τους καρκίνους που αφορούν την φύση της γυναίκας.

Είναι η μέρα που χρωματίζουμε την Ελλάδα μωβ, το χρώμα των γυναικολογικών καρκίνων. Η ημέρα που λέμε στις γυναίκες να μην αμελούν το σώμα τους και να ακούν τα μηνύματα που αυτό τους στέλνει. Η ημέρα που λέμε στις γυναίκες να κλείσουν το ραντεβού με τον γυναικολόγο τους. Να ρωτήσουν, να ενημερωθούν, να ζητήσουν αυτό που χρειάζονται. Η ημέρα που θέλουμε να σπάσει η σιωπή και να μιλήσουμε για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που φέρνει ένας γυναικολογικός καρκίνος.

Για εμάς τις ίδιες, για τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και για τις άλλες γυναίκες που ίσως φοβούνται. Για να νιώσουν και εκείνες δυνατές και ότι δεν είναι μόνες.

Να ενώσουμε την φωνή μας και να μιλήσουμε για αυτά που μας δυσκολεύουν.

Φέτος το μότο είναι «GOforTesting» δηλαδή  «Μην αμελείς τις εξετάσεις σου».

 και ζητάμε από τις γυναίκες να μην αμελούν την ετήσια επίσκεψη τους στον γυναικολόγο,  να ρωτήσουν για τις ειδικές εξετάσεις που μπορεί να κάνουν, όπως  για τον ιό του HPV και τον καρκίνο τραχήλου μήτρας, αλλά και για τις μοριακές εξετάσεις που θα δώσουν πολλές περισσότερες πληροφορίες είτε για τυχόν κληρονομικότητα αλλά και για το είδος του καρκίνου, αν νοσούν,  ώστε να λάβουν την σωστότερη θεραπεία.

Η επιστήμη προχωράει μπροστά και πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τα όπλα που μας προσφέρει και σε ότι έχει να κάνει με την πρόληψη αλλά και στην διαχείριση της νόσου.»

Μαρία Παπαγεωργίου

Υπεύθυνη ομάδας ασθενών με γυναικολογικό καρκίνο «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι.

 

“Η παγκόσμια ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας είναι πολύ σημαντική δεδομένου ότι μπορεί να ωθήσει τις γυναίκες να ενημερωθούν για τις νεότερες θεραπείες που υπάρχουν για τα νεοπλάσματα του γυναικείου γεννητικού συστήματος. Επιπλέον, γνωστοποιούνται οι διαθέσιμες μέθοδοι πρόληψης οι οποίες οδηγούν στην έγκαιρη διάγνωση και στοχευμένη θεραπεία.

Ενημερωθείτε, εξεταστείτε!!”

Δημήτριος Χαϊδόπουλος
Αναπληρωτής Καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογίας

Πανεπιστημίου Αθηνών ΕΚΠΑ

 

 

“Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι μία νόσος που μπορεί να εξαλειφθεί, ώστε να μην είναι πλέον σημαντικό πρόβλημα Δημόσιας Υγείας. Αυτό μπορεί να γίνει εάν επιτευχθεί 90% εμβολιαστική κάλυψη με το εμβόλιο εναντίον του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), 70% τουλάχιστον προληπτικός έλεγχος των γυναικών με HPV test και 90% αποτελεσματική θεραπεία των προκαρκινικών βλαβών αλλά και του διηθητικού καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.”

Δημήτριος Τσολακίδης

Χειρουργός Γυναικολογικής Ογκολογίας

Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΠΘ

 

“ Οι γυναικολογικοί καρκίνοι αντιμετωπίζονται πλέον στα πλαίσια της Ιατρικής Ακριβείας. Η διενέργεια μοριακού ελέγχου είναι απαραίτητη για όλες τις ασθενείς που διαγιγνώσκονται με καρκίνο ωοθηκών και καρκίνο ενδομητρίου. Ο μοριακός έλεγχος παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για την πρόγνωση της νόσου, την επιλογή της κατάλληλης θεραπείες και την πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα αλλά και την παρουσία κληρονομικής προδιάθεσης. Η πολιτεία πρέπει να φροντίσει για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε αυτές τις μοριακές εξετάσεις. Συζητήστε με τον Ογκολόγο σας για τους μοριακούς ελέγχους που είναι κατάλληλοι για την περίπτωσή σας. 

Μιχάλης Λιόντος

Παθολόγος Ογκολόγος

Επικουρικός επιμελητής στην Ογκολογική Μονάδα της Θεραπευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα στην Αθήνα.

 

« Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι στη χώρα μας διαγιγνώσκονται 5000-6000 νέες περιπτώσεις καρκίνου των έσω γεννητικών οργάνων. Ζούμε όμως στην εποχή που η επιστήμη έχει κάνει άλματα στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση αυτών των νοσημάτων. Ο εμβολιασμός έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων  ( HPV ), ο στοχευμένος γονιδιακός έλεγχος στις περιπτώσεις που ενδείκνυνται αλλά και πιο ακριβείς απεικονιστικές μέθοδοι συμβάλλουν στο μέγιστο στη πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γυναικολογικού  καρκίνου στις 20/9 ας περάσουμε το μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει ζωές και ότι ο ενδελεχής έλεγχος απο ειδικούς συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση. Στηρίζουμε την σωστή ενημέρωση όλων των γυναικών χώρα μας και προάγουμε την ευαισθητοποίηση των νεότερων γενεών»

Δημήτριος Παπαθεοδώρου

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών,

Χειρουργός Γυναικολόγος Ογκολόγος, Επιστημονικός

Υπεύθυνος Γυναικολογικής Κλινικής Γ.Ο.Ν.Α. "Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ"


 

 

Σχετικά με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο. Παρέχει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, διοργανώνει ομιλίες, επιστημονικές ημερίδες, δράσεις και εκδηλώσεις σχετικές με τον καρκίνο, ενώ ενημερώνει τους ογκολογικούς ασθενείς για τις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται.

 

Σχετικά με την ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι.

Η ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι. ιδρύθηκε το 2016 και λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα του Κ.Ε.Φ.Ι. Στόχος της είναι να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει, να προτρέψει τις γυναίκες να αναλάβουν δράση, για να προστατέψουν τον εαυτό τους. Να βοηθήσει να ξεπεραστεί το στίγμα που αυτή η ασθένεια φέρει. Να αναπτύξει ένα δίκτυο αλληλεγγύης και σύμπραξης γυναικών πανελλαδικά.

 

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..