05.06.2024

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ RUN - BIKE - CARE 2024

επιστροφή

Χιλιάδες συμμετέχοντες έδωσαν ισχυρό παρόν

στο Run – Bike – Care 2024

 

 

Την  Κυριακή 02 Ιουνίου 2024 στο Ζάππειο συναντήθηκαν χιλιάδες περιπατητές, δρομείς και ποδηλάτες με απίστευτη όρεξη και συμμετείχαν στον αγώνα RUN – BIKE – CARE που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.». Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, ήταν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ΟΠΑΝΔΑ.

 

Οι συμμετέχοντες περπάτησαν 2χλμ., έτρεξαν 5χλμ. ή έκαναν ποδήλατο 10χλμ., χωρίς ανταγωνισμό στηρίζοντας το πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι».

 

Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία τους τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, τον κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο ψυχίατρο-Ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Νικόλαο Βλαχάκο γιατρό και βουλευτή Α’ Πειραιώς, την κα Γιούλη Μαμμή, μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΣ, την κα Δήμητρα Σταματέλου, παθολόγο του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» και υποψήφια Ευρωβουλευτής του Κ.Κ.Ε., την κα Έλενα Μαντζαβίνου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Προσβασιμότητας του Δήμου Αθηνών. Επιπροσθέτως, ευχαριστούμε τον πρωταθλητή ενόργανης γυμναστικής κ. Γεώργιο Χατζηευσταθίου, βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής για 12 συναπτά έτη με πάνω από 100 μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, πολλές διεθνείς και ευρωπαϊκές διακρίσεις στο άθλημα, τον κ. Γεώργιο Καραναστάση, γυμναστή εθελοντή του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. και ιδιοκτήτη των γυμναστηρίων OLISTIC, τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Ε.Σ.Ο.Α. κ. Γιάννη Σταθόπουλο. Επιπλέον, ευχαριστούμε τον κ. Θεόδωρο Πασχάλη,  Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τον κ. Νίκο Φυρφίρη, Αναισθησιολόγος του ΓΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας», μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας. Τέλος, ευχαριστούμε την κα Ελένη Ζωντήρου Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) για την παρουσία της και την υποστήριξή της.

 

Στις 09:00 το πρωί έγινε η εκκίνηση των ποδηλατών για τα 10χλμ., στις 09:05 η εκκίνηση των δρομέων για τα 5χλμ. και στις 09:10 η εκκίνηση των περιπατητών για τα 2χλμ. με σημείο αφετηρίας και τερματισμού το εκθαμβωτικό Ζάππειο Μέγαρον. Με το σύνθημα «Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο» οι ποδηλάτες ακολούθησαν δύο φορές την διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, για να ολοκληρώσουν τα 10χλμ., οι δρομείς μία φορά για τα 5χλμ και οι περιπατητές διένυσαν τα 2χλμ. σε μία άλλη ξεχωριστή διαδρομή.

 

Η δράση εκτός από την Αθήνα πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά και στη Τρίπολη, στη Σπάρτη, στη Λέσβο, στο Γύθειο και σε άλλες πόλεις κάνοντας πράξη το σύνθημα του συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. «Τρέχουμε Πιο Γρήγορα Από Τον Καρκίνο».

 

Οι περιπατητές, οι δρομείς, οι ποδηλάτες, οι εθελοντές αλλά και όσοι βρέθηκαν στο Ζάππειο αλλά και στις υπόλοιπες αντίστοιχα περιοχές της Ελλάδας υποστήριξαν τους μαχητές, θαύμασαν τους επιζώντες, τίμησαν όσους έφυγαν από τη ζωή.

 

 

Στηρίζουμε το Πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι»

 

Τα έσοδα από τη διοργάνωση του Run – Bike – Care δόθηκαν για το πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι», που αποτελεί την υλοποίηση του οράματος του συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών και τον οικογενειών τους που δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν από το σπίτι τους. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018 και από τότε δεν έχει πάψει να υποστηρίζει τους ανθρώπους στον οικείο χώρο τους έχοντας προσφέρει ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε πάνω από 493 ασθενείς.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 https://www.anticancerath.gr/news/kefiprograms/?nid=32380

 

Οι συμμετέχοντες απήλαυσαν στον τερματισμό νερά και αναψυκτικά της Coca Cola 3 Ε και τη μη αλκοολούχα μπύρα Amstel Free της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Ακόμη είχαν την ευκαιρία να βγάλουν φωτογραφίες στο σύγχρονο photobooth που τους πρόσφερε η Εθνική Τράπεζα, και να λάβουν προϊόντα από τη La Vie en Rose της Δήμητρας Κατσαφάδου.

 

Στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης του αγώνα και στην ασφάλεια της πανέμορφης διαδρομής στο κέντρο της Αθήνας συνέβαλαν ο Δήμος Αθηναίων, η Ελληνική Αστυνομία, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), η Δημοτική Αστυνομία καθώς και οι V-Strom Riders Hellas. Στην υλοποίηση της δράσης συνέβαλαν οι εθελοντές του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι., του Θριάμβου Χαϊδαρίου και της Roche Hellas βοηθώντας καθοριστικά την διεξαγωγή της.

 

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες για την πολύτιμη στήριξή τους και ιδιαιτέρως την Premium Χορηγό της διοργάνωσης Εθνική Τράπεζα, καθώς και τους official χορηγούς Genesis Pharma, GSK, MERCK, Pfizer, Roche Hellas, Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

 

Επιπροσθέτως, τους  Υποστηρικτές (Partners) της διοργάνωσης Εθνική Τράπεζα, Meteorites Creative Space, Τρία Έψιλον, OLISTIC, La Vie en Rose, Aegean beauty, Ε.Σ.Ο.Α., Εκστρατεία Ορθοπεταλιές Ζωής, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Ε.Υ.Δ.Α.Π., Brace2dev, Γενική Ταχυδρομική,  Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιαλείας καθώς και τους Χορηγούς Επικοινωνίας Αθήνα 9,84, Όμιλος Mega, Π.Σ.Α.Τ., Π.Ε.Ι.ΡΑ.Σ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του φορέα  https://www.anticancerath.gr/  , https://dikaiomamou.gr/ , να ακολουθήσετε το λογαριασμό του Κ.Ε.Φ.Ι. στα social media https://www.facebook.com/skkefi/ , https://www.instagram.com/kefi_athens/ , https://www.facebook.com/dikaiomamou/, https://www.youtube.com/channel/UCZ8YEU_V1Q9XaR6I1ZSz3fg/featured ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 210 6468222, 2106447002.

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ (Premium)

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..