28.01.2019

3o Ετήσιο Συνέδριο ΕΛΛ.Ο.Κ (1-3/2/2019)

επιστροφή

Με σημείο αναφοράς την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου #wcd και σύνθημα #IAmAndIWill : Είμαστε Ασθενείς και θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, διοργανώνει το 3ο Ετήσιο Συνέδριό της το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 1 – 3 Φεβρουαρίου 2019 στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε υποβάλλοντας δήλωση συμμετοχής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: office@ellok.org. (τηλ. 210 7710335).

 

Ο καρκίνος αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τα Συστήματα Υγείας σε όλο τον κόσμο και την πιο σοβαρή απειλή για την υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου UICC,

 

 • Ο καρκίνος είναι η 2η αιτία θανάτου παγκοσμίως και με συνεχώς αυξητικές τάσεις​​​​​​​
 • 9,6 εκατ. άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από τον καρκίνο, αριθμός ο οποίος εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί μέχρι το 2030 ​​​​​​​
 • ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Το 70% των θανάτων καταγράφεται σε χώρες χαμηλού η μεσαίου εισοδήματος​​​​​​​​​​​​​​
 • Περίπου το 1/3 των κοινών καρκίνων μπορούν να προληφθούν. Έως και 3,7 εκατομμύρια ζωές ετησίως θα μπορούσαν να σωθούν αν εφαρμόζονταν οι κατάλληλες στρατηγικές για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την ποιοτική θεραπεία
 • Η επιβάρυνση της παγκόσμιας οικονομίας από τον καρκίνο υπολογίζεται σε 1,16 τρις δολάρια.

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ, όπως και τα προηγούμενα έτη, συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή εκστρατεία, στηρίζει τα μηνύματα της UICC στις εκδηλώσεις που προγραμματίζει για όλο το 2019 και κάνει την αρχή, εντάσσοντας την χώρα μας και το 3ο Ετήσιο Συνέδριό της με συμμετοχή των εκπροσώπων των ασθενών με καρκίνο από όλη την Ελλάδα, στον Παγκόσμιο Χάρτη με τις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

 

Με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας», το 3ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ, έχει στόχο να αποτελέσει την πύλη, που θα οδηγήσει στο σχεδιασμό και την εφαρμογή αποφάσεων, οι οποίες θα βελτιώσουν στην πράξη τη ζωή των ασθενών με καρκίνο στη χώρα μας. Παράλληλα, αναδεικνύοντας την οπτική των ίδιων των ασθενών για την ογκολογική περίθαλψη και φροντίδα, στοχεύει να αποτελέσει ένα χώρο δημόσιας συζήτησης προκειμένου να αναδειχθούν οι επιλογές εκείνες που μπορούν να αποφέρουν πραγματικά θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση και τον έλεγχο του καρκίνου και να θέσουν τους ασθενείς στο επίκεντρο με τη θεσμοθέτηση της συμμετοχής τους στις επιτροπές και τα όργανα που τους αφορούν.

 

Κεντρικά θέματα του Συνεδρίου θα αποτελέσουν,

 • Η παρουσίαση για πρώτη φορά στη χώρα μας της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας All.Can για τη μείωση της αναποτελεσματικότητας και τη βελτίωση της φροντίδας του καρκίνου και η δημιουργία της Ελληνικής πλατφόρμας την οποία η ΕΛΛΟΚ θα  αναπτύξει το επόμενο διάστημα
 • Η αξία της δημιουργίας πληθυσμιακού Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών, σε συνδυασμό με ένα αποτελεσματικό Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου
 • Η ανάδειξη της ανάγκης εφαρμογής των κατάλληλων πολιτικών υγείας από την Πολιτεία για τον έλεγχο του καρκίνου, οι επίσημες θέσεις και δεσμεύσεις των πολιτικών κομμάτων για την υποστήριξη πρωτοβουλιών που στόχο θα έχουν τη βελτίωση της ογκολογικής περίθαλψης, αλλά και ο ρόλος και η δράση που οφείλουν να αναπτύξουν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές.
 • Η εξατομικευμένη Ιατρική στον καρκίνο και πόσο εύκολη είναι η άσκησή της. Νέες θεραπείες και νέες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου, με νέες προκλήσεις, νέες προοπτικές, να διαμορφώνονται στον ορίζοντα. Το χθες και το αύριο σε σύγκρουση και η αναζήτηση ισορροπίας και της χρυσής τομής.
 • Αξιολόγηση της Ιατρικής Τεχνολογίας (ΗΤΑ) και συμμετοχή των ασθενών. Γιατί είναι αναγκαία η συμμετοχή των ασθενών στους Οργανισμούς Αξιολόγησης της Ιατρικής Τεχνολογίας? Γιατί η πολιτεία αγνοεί τη φωνή των ασθενών? Ποια είναι η διεθνής πρακτική και ποιος ο ρόλος των ασθενών στους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς Αξιολόγησης Ιατρικής Τεχνολογίας?

 

Αυτά και άλλα πολύ ενδιαφέροντα θέματα θα αναπτύξουν διακεκριμένοι Έλληνες και Ευρωπαίοι επιστήμονες στο 3ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ, το οποίο θα μεταδίδεται ζωντανά (Livestreaming) μέσω διαδικτύου από τη σελίδα του Facebook της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου. (Κάντε like στη σελίδα μας και παρακολουθήστε ζωντανά την ημερίδα).

 

Το 3ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ πραγματοποιείται με​​​​​​​ την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και των επιστημονικών Ιατρικών εταιρειών:

 • Ελληνική εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας – ΕΕΑΟ
 • Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής – ΕΕΠΑ
 • Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας – ΕΕΧΟ
 • Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος - ΕΟΠΕ

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα μας εδώ.

Πληροφορίες:

Καίτη Αποστολίδου

Πρόεδρος Δ.Σ.  ΕΛΛ.Ο.Κ.

Τηλ. 6932449000

Kathi.apostolidis@ellok.org

Γεώργιος Καπετανάκης

Γραμματέας Δ.Σ. ΕΛΛ.Ο.Κ.

Τηλ. 6944608385

George.kapetanakis@ellok.org

 

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..