14.11.2019

Newsletter Ιούλιος- Οκτώβριος

επιστροφή

Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην ζωή μας,

αν αρκούμαστε στις καλές προθέσεις μας…Ξεκινήστε από κάπου!

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Τo προηγούμενο διάστημα αναρωτιόμουν, πως οι περισσότεροι από εμάς, καταγράφουμε τους στόχους μας και μένουμε μόνο στην σκέψη, ενώ ο στόχος μπαίνει στον κύκλο της θύμησης όταν το στρες και η αγωνία της ημέρας μας κατατρέχουν. Κάνοντας αυτούς τους συλλογισμούς, θυμήθηκα μια γνωστή θεωρία των Locke & Latham που υποστηρίζει ότι οι στόχοι:

 

  • Μας βοηθούν να εστιάσουμε την προσοχή μας και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας
  • Μας κάνουν να θέλουμε να μάθουμε περισσότερα και να γίνουμε καλύτεροι στο αντικείμενό μας
  • Μας παρακινούν σε δράση

 

Παίρνοντας μια βαθιά ανάσα, κατέληξα πως η ύπαρξη στόχων μας βοηθάει να πετυχαίνουμε περισσότερα πράγματα στη ζωή μας. Η επιτυχία θέλει δουλειά και προσπάθεια. Επιτυχημένοι είναι αυτοί που δουλεύουν με στόχους και σύστημα. Οι υπόλοιποι απλώς αδρανούν και γκρινιάζουν...!

 

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, προσπαθούμε να λειτουργούμε με στόχους, να προγραμματίζουμε και να προχωρούμε στην υλοποίηση και εφαρμογή, με σταθερά βήματα και δυνατές συνεργασίες. Έτσι τους μήνες αυτούς, μεταξύ άλλων αναπτύξαμε ενημερωτικές δράσεις στην Αθήνα, αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδος, οι οποίες εστίασαν στην παρουσίαση της Ελληνικής Πλατφόρμας All.Can, προκειμένου να δώσουμε την ευκαιρία και σε άλλους εταίρους από το χώρο της Ογκολογίας να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν. Η πορεία αυτή θα ολοκληρωθεί για φέτος εντός του μήνα, ενώ και νέες δράσεις θα αναπτυχθούν τη νέα χρονιά.

 

Σε συνέχεια των Αιγίδων που χορηγήσαμε σε δύο εκστρατείες ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα, προχωρούμε στη διοργάνωση επιστημονικής διημερίδας στις 29-30 Νοεμβρίου 2019, θέλοντας να αναδείξουμε την αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονα, τους επιβαρυντικούς περιβαλλοντικούς και άλλους παράγοντες που συντελούν στην ανάπτυξη της νόσου, τις προσδοκίες για τη βελτίωση των εκβάσεων για τους ασθενείς από τις νέες θεραπευτικές επιλογές και να παρουσιάσουμε τις κοινωνικές και εργασιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα καθώς και τις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.

 

Οι στόχοι μας είναι ζωντανοί και φωτεινοί καθώς προέρχονται από την πηγαία “δίψα”, να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν ότι η πρόληψη, η ενημέρωση, η αλλαγή στον τρόπο ζωής, είναι η ασπίδα που εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να προτάξουμε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας κι αυτούς που αγαπάμε.

Με τις σκέψεις αυτές, θέλω να σας ευχηθώ να έχετε ένα υπόλοιπο φθινοπώρου με στόχους και θα αναμένω τα νέα σας και τις ιδέες σας.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Καίτη Αποστολίδου

Πρόεδρος
 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΟΚ

  1. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης του 2019 διοργανώνει επιστημονική διημερίδα για τον καρκίνο του πνεύμονα, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Amalia, στην Αθήνα.

Στόχος της διημερίδας είναι η ανάδειξη της αξίας της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονα, τους επιβαρυντικούς περιβαλλοντικούς και παράγοντες που συντελούν στην ανάπτυξη της νόσου, τις προσδοκίες για τη βελτίωση των εκβάσεων για τους ασθενείς από τις νέες θεραπευτικές επιλογές και να παρουσιάσει τις κοινωνικές και εργασιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα καθώς και τις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.

 

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ MAKESENSE

 

Με μεγάλη μας χαρά, για τρίτη χρονιά, η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εκστρατεία #MakeSenseCampaign κατά του Καρκίνου Κεφαλής & Τραχήλου (ΚΚ&Τ), ο οποίος είναι ο 7ος συνηθέστερος στην Ευρώπη και αποτελεί μια ασθένεια με πολλές μορφές για την οποία δεν υπάρχει μεγάλη δημοσιότητα και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση μεταξύ των πολιτών, των ασθενών και των οργανώσεων τους.

Επίσης ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας, διοργάνωσε Επιστημονική Ημερίδα για τον Καρκίνο Κεφαλής & Τραχήλου με εξαίρετους ομιλητές – ιατρούς και εύχομαστε του χρόνου να διοργανωθούν περισσότερες εκδηλώσεις.

Επιπλέον στις 05 Οκτωβρίου, συμμετείχμε στην Επιστημονική Ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Στόματος που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Stratos Vassilikos, στην Αθήνα όπου αναπτύξαμε το καίριο θέμα της διατροφής στον Καρκίνο Κεφαλής & Τραχήλου.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ALL.CAN GREECE

 

Η ΕΛΛ.Ο.Κ ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου την προσπάθεια δημιουργίας Ελληνικής πλατφόρμας Αll.Can, η οποία συνάντησε ευρεία αποδοχή τόσο από τους φορείς που εκπροσωπούν τους βασικούς εταίρους της ογκολογίας (ΕΟΠΕ, ΕΕΧΟ, ΕΕΠΑ, ΕΑΕ, ΕΕΑΟ, ΟΝΕΟ, ΕΣΝΕ/ΤΟΝ) όσο και από άλλους εμπλεκόμενους στην ογκολογική περίθαλψη και φροντίδα (ερευνητές, φαρμακευτικές εταιρείες, ακαδημαϊκούς, οικονομολόγους υγείας, ογκολογικά νοσοκομεία, κλινικές, κ.α.).

Στη συνέχεια και με βάση του πρόγραμμα δράσης της All.CanGreece, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, προγραμματίστηκαν δράσεις ενημέρωσης της ογκολογικής κοινότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας (Ιωάννινα, Αθήνα, Τρίπολη, Κρήτη) προκειμένου να ενημερωθεί για τους στόχους και τις επιδιώξεις της, η επιστημονική ογκολογική κοινότητα και ταυτόχρονα να ανιχνεύσουμε την  ύπαρξη καλών πρακτικών οι οποίες επιφέρουν θετικά αποτελέσματα για τους ασθενείς, μειώνοντας τις ανεπάρκειες και εξασφαλίζοντας την μεγαλύτερη αποδοτικότητα των υφιστάμενων πόρων με στόχο την επίτευξη καλύτερων εκβάσεων για τους ασθενείς. Οι δράσεις ενημέρωσης θα συνεχισθούν και το 2020, οπότε και θα περάσουμε στη φάση της διαμόρφωσης των τεκμηριωμένων προτάσεων και της συμμετοχής και της Πολιτείας, με στόχο την εφαρμογή τους.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ: “ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ

 

Με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ και της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος – ΕΟΠΕ, διεξήχθη τους καλοκαιρινούς μήνες η ενημερωτική εκστρατεία της εταιρείας Bristol-MyersSquibb για την προφύλαξη από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και τη φροντίδα του δέρματος.  Με κεντρικό μήνυμα Το δέρμα δεν ξεχνά η καμπάνια είχε στόχο να υπενθυμίσει στο κοινό τόσο τους κινδύνους όσο και τα μέσα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνονται ώστε να απολαμβάνουμε όλοι μας με ασφάλεια τις καλοκαιρινές μας δραστηριότητες.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙA ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ

 

«Γεμίζουμε φύλλα ζωής…πολεμάμε τον καρκίνο του Πνεύμονα!» είναι το μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης που διοργανώνει η AstraZeneca, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ). Στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού αναφορικά με τον καρκίνο του Πνεύμονα, τη φύση της νόσου και τις εξελίξεις στην αντιμετώπισή του.  Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου - ΕΛΛ.Ο.Κ. κα. Καίτη Αποστολίδου, επισήμανε:  «Μια από τις Αξίες μας ως Ομοσπονδία είναι ότι ο ενημερωμένος ασθενής είναι δυνατόν να έχει καλύτερα αποτελέσματα θεραπείας. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε την πρωτοβουλία της AstraZeneca για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τον Καρκίνο του Πνεύμονα. 

Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση των ασθενών με καρκίνο του Πνεύμονα είναι απαραίτητη και προάγει την ενεργό συμμετοχή τους στη σωστή διάγνωση και θεραπεία της νόσου.

Οι ρυθμιστικές αρχές οφείλουν να ενημερώνονται για τα νεότερα δεδομένα του καρκίνου του Πνεύμονα και αναγνωρίζοντας την ιατρική ανάγκη, να εξασφαλίζουν την έγκαιρη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες διαγνωστικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις. Ήδη έχει αναγγελθεί από τις αρχές Ιουλίου, η δυνατότητα πρόσβασης των ασθενών στα νέα διαγνωστικά πάνελ βιοδεικτών και περιμένουμε την ένταξη τους στην καθημερινή κλινική πράξη μαζί με την έγκριση και αποζημίωση νέων φαρμάκων».

 

 

 

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..