07.04.2020

7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

επιστροφή

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μήνυμα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

 

 

 

Αθήνα, 7 Απριλίου 2020

 

 

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας βρίσκει ολόκληρο τον κόσμο σε μία πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας. Η πανδημία COVID-19 έχει καταγράψει μέχρι στιγμής πάνω 1.300.000 διαγνωσμένα κρούσματα και έχει στοιχίσει το θάνατο 76.000 ανθρώπων. Περίπου ο μισός πληθυσμός του πλανήτη παραμένει σε περιορισμό στο σπίτι και τα περισσότερα συστήματα υγείας έχουν φτάσει ή ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους.

 

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας βρίσκει την Ελλάδα προσηλωμένη σε μία ιδιόμορφη, σκληρή μάχη με έναν και μόνο επιτιθέμενο και όλους μας υπερασπιστές. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, ωστόσο δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Οι μικρές νίκες της εθνικής απόκρισης επιμερίζονται σε όλες και όλους, στην κυβέρνηση που επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, στα κοινοβουλευτικά κόμματα που συστρατεύτηκαν εποικοδομητικά στην προσπάθεια, στον κρατικό μηχανισμό, στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα που προέβη στη δωρεές, στον κάθε πολίτη που ανέλαβε την ατομική ευθύνη αυτο-περιορισμού και προέταξε το συλλογικό καλό.

 

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρας Υγείας είναι αφιερωμένη όμως κυρίως στους ήρωες που συνεχίζουν παρά τις συχνά αντίξοες συνθήκες να μας οπλίζουν με σιγουριά, ασφάλεια και αισιοδοξία, τους επιστήμονες, τους ερευνητές, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους τραυματιοφορείς, το διοικητικό προσωπικό του υγειονομικού συστήματος. Είναι αφιερωμένη σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που αποδεικνύουν ότι το μείγμα σκληρής δουλειάς, επιστημονικής κατάρτισης, ήθους και αλληλεγγύης αποτελεί διαχρονικά το μόνο ισχυρό κοινωνικό κεφάλαιο το οποίο μας επιτρέπει να κάνουμε βήματα μπροστά. Για το λόγο αυτό οφείλουμε έμπρακτα να το προστατεύσουμε και να το τιμήσουμε.

 

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας ευχαριστεί δημόσια τους ήρωες και τις ηρωίδες της αυτής της εθνικής προσπάθειας και της ίδιας της υγείας και της ζωής μας.

 

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..