02.03.2015

Νέος κύκλος συναντήσεων Ομάδας Μουσικοθεραπείας GIM από τον Σύλλογο "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών και τη "SONORA: Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας και Έρευνας"

Ημερομηνία Έναρξης: Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 και ώρα 17:30, Αιτωλίας 33-35 - Αμπελόκηποι (2ος όροφος)

επιστροφή
Νέος κύκλος συναντήσεων Ομάδας Μουσικοθεραπείας GIM από τον Σύλλογο «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών και τη «SONORA: Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας και Έρευνας»


Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας του με τη «Sonora: Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας και Έρευνας» και κατόπιν πολλαπλών αιτημάτων των μελών του, ξεκινά ένα νέο κύκλο 10 θεραπευτικών συναντήσεων δεκτικής μουσικοθεραπείας (μέθοδος Guided Imagery & Music-GIM) για τα μέλη του, ασθενείς με καρκίνο, σε οποιαδήποτε φάση της διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης. 

Η ομάδα θα έχει μέγιστο αριθμό 8 ατόμων και μπορούν να συμμετέχουν και μέλη από προηγούμενες ομάδες μουσικοθεραπείας. Η ομάδα θα πραγματοποιήσει στο σύνολό της 10 θεραπευτικές συναντήσεις, κάθε Πέμπτη από τις 17:30-19:30. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 17:30. 

Επιστημονική υπεύθυνη του τομέα μουσικοθεραπείας: Ευαγγελία Παπανικολάου, ΜΑ, Μsc, FAMI, μουσικοθεραπεύτρια-εκπαιδεύτρια μεθόδου GIM και επιστημονική υπεύθυνη της «SONORA: Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας και Έρευνας».

Κλινική υπεύθυνη ομάδας μουσικοθεραπείας GIM και συντονίστρια του συγκεκριμένου κύκλου συναντήσεων: Ζωή Κώττα, ψυχολόγος, μουσικός, ειδικευόμενη μεθόδου μουσικοθεραπείας GIM

Για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Συλλόγου, από τις 10:00 - 15:00, 
στα τηλέφωνα 210 6447 002 & 6468 222.
Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως και τις 9 Μαρτίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 



Λίγα λόγια για την Μουσικοθεραπεία GIM και το θεραπευτικό της ρόλο

Η μουσικοθεραπεία GIM στην ογκολογία χρησιμοποιείται όλο και συχνότερα σε οργανωμένες μονάδες υγείας στο εξωτερικό λόγω της αυξημένης και ερευνητικά αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας ως συμπληρωματική θεραπεία στον καρκίνο.

Είναι μια μέθοδος μουσικής ακρόασης, όπου με τη βοήθεια των μουσικών ακουσμάτων, επεξεργαζόμαστε οτιδήποτε «διεγείρει» η μουσική μέσω της φαντασίας μας.  Στόχος είναι η εσωτερική εξερεύνηση και η ψυχική ενδυνάμωση των μελών της ομάδας μέσα από μουσικά ταξίδια, περιγραφή και συζήτηση της εμπειρίας και των εικόνων του κάθε  «ταξιδιώτη»  και τέλος, εξωτερίκευση και αποτύπωση αυτών μέσω δημιουργικής έκφρασης, όπως η ζωγραφική. Η διαδικασία προσφέρει χώρο για εκτόνωση ψυχικής έντασης και εξερεύνηση σε τομείς που σχετίζονται με τον καρκίνο: στο στάδιο της διάγνωσης, των θεραπειών, των μακροχρόνιων νοσηλειών αλλά και στο στάδιο της αποδοχής και της αποκατάστασης. 

Στην ομάδα μουσικοθεραπείας GIM προσφέρεται χώρος για αυτό-έκφραση με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου με καρκίνο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την ενίσχυση της εσωτερικής δύναμης και κρυμμένων δυνατοτήτων που έρχονται στην επιφάνεια με τη δημιουργική επεξεργασία και την προαγωγή σωματικής και ψυχικής χαλάρωσης. Έτσι, η μουσικοθεραπεία συμβάλλει στην ανακάλυψη νέων, καλύτερων τρόπων αυτο-διαχείρισης και αντιμετώπισης της νόσου, προσφέροντας αισθητά καλύτερη ανταπόκριση στην καθημερινή αγωγή και θετικότερη ψυχική διάθεση.

Η ομάδα μουσικοθεραπείας GIM θα διαχειριστεί θέματα που αφορούν στα παρακάτω: 
- Δυσκολία στην αποδοχή της ασθένειας
- Διαχείριση δύσκολων συναισθημάτων και διαπροσωπικών σχέσεων που επηρεάζονται από την ασθένεια  
- Την  προσαρμογή  και τους περιορισμούς της καθημερινής ζωής που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του καρκίνου
- Χρόνιο ψυχικό ή σωματικό στρες 
- Ψυχοκοινωνική υποστήριξη και προετοιμασία για τη «νέα ζωή», στο στάδιο της αποκατάστασης του ασθενή.


Σύλλογος "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..