25.05.2016

Επιστημονική Ημερίδα για τον Καρκίνο του Πνεύμονα & Αντικαπνιστική Εκστρατεία Ενημέρωσης με θέμα "Δεν καπνίζω... επιλέγω τη ΖΩΗ!!!"

Τρίτη 31 Μαϊου 2016, Πολυχώρος IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα) & ώρα 16:30-20:00

επιστροφή
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστημονική Ημερίδα για τον Καρκίνο του Πνεύμονα & Αντικαπνιστική Εκστρατεία Ενημέρωσης με θέμα: «Δεν καπνίζω... επιλέγω τη ΖΩΗ!!!»

Τρίτη 31 Μαΐου 2016, Πολυχώρος IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα),16:30-20:00

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών και οι Γυναίκες στην Ογκολογία-W4O, σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική, ΑΟΝΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», συναντιούνται με το κοινό στον Πολυχώρο IANOS και διοργανώνουν την ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Δεν καπνίζω... επιλέγω τη ΖΩΗ», την Τρίτη 31 Μαΐου 2016 και ώρα 16:30-20:00, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση σχετικά με το κάπνισμα, τις βλαβερές συνέπειές του και τον καρκίνο του πνεύμονα.

Η Επιστημονική Ημερίδα θα ξεκινήσει με την κα Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρο Δ.Σ. Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό και θα ακολουθήσουν η κα Δανάη Μπισιρτζόγλου, Πνευμονολόγος - Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α', Πνευμονολογικό Τμήμα Νοσοκομείου ΑΟΝΑ "ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ", η οποία θα αναφερθεί στις βλαβερές συνέπειες του καπνού, τόσο στο αναπνευστικό σύστημα, που αφορά κυρίως στη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, όσο και στα άλλα συστήματα, όπως το καρδιαγγειακό, το σκελετικό, το δέρμα, τη στοματική κοιλότητα κ.α. & ο κ. Χαράλαμπος Μαρκέτος, Πνευμονολόγος, Επιμελητής Α', Πνευμονολογικό Τμήμα Νοσοκομείου ΑΟΝΑ "ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ", η ομιλία του οποίου θα αφορά στις στρατηγικές διακοπής του καπνίσματος και θα περιλαμβάνει την συμβουλευτική παρέμβαση, τις φαρμακευτικές θεραπείες και τη λειτουργία του ιατρείου διακοπής καπνίσματος, ενώ θα γίνει και σύντομη αναφορά στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Θα ακολουθήσει η ομιλία της κας Έλενας Λινάρδου, Παθολόγου - Ογκολόγου, METROPOLITAN, με θέμα «Κάπνισμα, Καρκίνος Πνεύμονα & Γυναίκα» & «Εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου» και τη σκυτάλη θα λάβουν οι κ.κ. Αθανάσιος Ζέτος, Πνευμονολόγος, Επιμελητής Α', Πνευμονολογικό Τμήμα Νοσοκομείου ΑΟΝΑ "ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ", Δημήτριος Θεόφιλος, Πνευμονολόγος, Επικουρικός Επιμελητής Β', Πνευμονολογικό Τμήμα Νοσοκομείου ΑΟΝΑ "ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ" & Ευαγγελία Χονδρού, Πνευμονολόγος, Επικουρική Επιμελήτρια Β', Πνευμονολογικό Τμήμα Νοσοκομείου ΑΟΝΑ "ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ", οι οποίοι θα σχολιάσουν τα επιμέρους θέματα των ομιλιών, σε συζήτηση με το κοινό.

Τέλος, η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία της κας Ελένης Γαλάνη, Παθολόγου - Ογκολόγου, Διδάκτωρος Πανεπιστημίου Αθηνών, Senior Clinical Fellow, Guy's and St Thomas Hospital, London, UK, η οποία θα αναφερθεί στο εξής θέμα: «Καρκίνος πνεύμονα: μια παγκόσμια επιδημία. Δευτερογενής πρόληψη & στρατηγικές πληθυσμιακού ελέγχου (screening). Νέες εξελίξεις - Ανοσοθεραπεία».

Τον συντονισμό της Επιστημονικής Ημερίδας θα αναλάβει ο κ. Γεώργιος Πολίτης, Συντονιστής - Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκομείο ΑΟΝΑ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», ο οποίος θα παραστεί ως Προεδρείο σε όλες τις θεματικές ενότητες της εκδήλωσης.


  •   Στο χώρο της εκδήλωσης και ώρα 16:30-20:00 θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ για το κοινό και θα δίδονται ιατρικές γνωματεύσεις
Σας περιμένουμε!


Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..