06.03.2017

Επιστημονική Ημερίδα για τους Καρκίνους του Ουροποιογεννητικού Συστήματος (Καρκίνος Προστάτη - Κύστης - Νεφρού)

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ρηγίλλης 1, Αθήνα), Αίθουσα "ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ", 17:00-21:00

επιστροφή
«Πρόληψη & Αντιμετώπιση 
Καρκίνων του Ουροποιογεννητικού Συστήματος»
(Καρκίνος Προστάτη - Κύστης - Νεφρού)
Επιστημονική Ημερίδα, Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, 
Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων
 (Ρηγίλλης 1, Αθήνα - ΑΙΘΟΥΣΑ «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ), 17:00-21:00.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα, την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:00-21:00, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ρηγίλλης 1, Αθήνα -ΑΙΘΟΥΣΑ «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ),  με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άντρες και η δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου από καρκίνο (μετά τον καρκίνο του πνεύμονα) στους άντρες. Η έγκαιρη διάγνωση όμως είναι εφικτή, αρκεί κάθε άντρας να ευαισθητοποιηθεί γι' αυτό. Και αυτό, γιατί η πάθηση δεν δίνει κανένα σύμπτωμα στα αρχικά στάδια, όπου η νόσος είναι αντιμετωπίσιμη. Έτσι, η διάγνωση γίνεται μόνο με τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο.

Η ουροδόχος κύστη είναι ένα κοίλο όργανο στο κάτω μέρος της κοιλιάς, στο οποίο μαζεύονται τα ούρα. Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι το δεύτερο πιο συχνό νεόπλασμα του ουροποιογεννητικού συστήματος. Στους άντρες, η ανάπτυξη είναι 4 φορές συχνότερη από ό,τι στις γυναίκες. Η πιο συχνή μορφή του είναι το καρκίνωμα από μεταβατικό επιθήλιο και εξορμάται από το τοίχωμα της κύστης.

Ο καρκίνος του νεφρού ή νεφροκυτταρικό καρκίνωμα είναι η τρίτη συχνότερη κακοήθεια του ουροποιητικού συστήματος. Εμφανίζεται συχνότερα σε άντρες, συνήθως στην έκτη και έβδομη δεκαετία της ζωής.

Η Ημερίδα θα ξεκινήσει με καλωσόρισμα & Χαιρετισμό της κας Ζωής Γραμματόγλου, Προέδρου Δ.Σ. Συλλόγου Καρκινοπαθών - Εθελοντών -Φίλων - Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών & Μέλους Δ.Σ. Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου - ΕΛΛ.Ο.Κ.

Η πρώτη επιστημονική ενότητα θα αρχίσει με τον κ. Θεόδωρο Καλογερόπουλο, Χειρουργό Ουρολόγο FEBU, Επιμελητή Β' Ουρολογικού Τμήματος Α.Ο.Ν.Α. «Αγ. Σάββας», με θέμα ομιλίας «Η Πρόληψη & Αντιμετώπιση των Καρκίνων του Ουροποιογεννητικού Συστήματος από την σκοπιά του Χειρουργού Ουρολόγου», τη σκυτάλη θα λάβει ο κος Ευάγγελος Μπουρνάκης, Παθολόγος Ογκολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Ογκολογικής Μονάδας Β' Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής, "ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ" Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών, Συνεργάτης "ΙΑΣΩ" General, ο οποίος θα αναφερθεί στις εξελίξεις στη θεραπευτική, τις σύγχρονες προσεγγίσεις και την ανάπτυξη των βιοδεικτών αναφορικά με τον μεταστατικό καρκίνο του ουροποιητικού. 
 
Θα ακολουθήσει η ομιλία του κ. Γεώργιου Λύπα, Παθολόγου Ογκολόγου, Αναπληρωτή Διευθυντή Α' Ογκολογικής Κλινικής & Υπεύθυνου Μονάδας Γενετικής Ογκολογίας Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, με θέμα «Ανοσοθεραπεία των Νεοπλασμάτων του Ουροποιητικού Συστήματος» και  θα ολοκληρωθεί με τον κο Γεώργιο Πισσάκα, Ακτινοθεραπευτή Ογκολόγο, Συντ. Διευθυντή Ακτινοθεραπευτικού Ογκολογικού Τμήματος, Νοσοκομείο "Αλεξάνδρα", ο οποίος θα αναφερθεί στον ρόλο της Ακτινοθεραπείας στον καρκίνο του ουροποιογεννητικού συστήματος. 

Η δεύτερη επιστημονική ενότητα θα ξεκινήσει με τον κ. Ευθύμιο Β. Γκότση, Κλινικό Διαιτολόγο BSc, MSc, Διευθυντή Διαιτολογικού Τμήματος 401ΓΣΝΑ, ο οποίος θα αναφερθεί στη διατροφική υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο του ουρογεννητικού, την πρόληψη & θεραπεία, θα ακολουθήσει η κα Μαρία Κοκολάκη, Διευθύντρια Αναισθησιολόγος, Ιατρείο Πόνου, Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ», η οποία θα αναφερθεί στην ανακουφιστική φροντίδα των ασθενών με καρκίνους ουροποιογεννητικού συστήματος, θα ολοκληρωθεί με την παρουσία ασθενούς, ο οποίος θα μοιραστεί την προσωπική του εμπειρία και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η εκδήλωση υλοποιείται με την επίσημη χορηγία της Bristol-Myers Squibb και την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών Roche Hellas Α.Ε. & Pfizer Hellas A.E. 

Η μετάδοση της εκδήλωσης θα γίνεται μέσω live streaming.


Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..