30.03.2018

Απολογισμός Ημερίδας "Καρκίνοι Γαστρεντερικού Συστήματος"

Ημερίδα Ενημέρωσης Κοινού από το ΚΕΦΙ στις 29 Μαρτίου 2018

επιστροφή

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών K.E.Φ.Ι. Αθηνών οργάνωσε μια ακόμα ενδιαφέρουσα Ημερίδα Ενημέρωσης Κοινού, με θέμα: Καρκίνοι Γαστρεντερικού Συστήματος. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα Τερψιχόρη του Λ.Α.Ε.Δ. και ξεκίνησε με χαιρετισμούς της Ελισσάβετ Ψιλοπούλου (Ταμίας Κ.Ε.Φ.Ι.) και της Καίτης Αποστολίδου (Πρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, ΕΛΛ.Ο.Κ., Αντιπρόεδρος ECPC, European Cancer Patient Coalition).

Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Πρόεδρος της Ημερίδας Ιωάννης Καραϊτιανός Ιωάννης (Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αν. Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Saint Antoine Παρισίων). Στη σύντομη εισήγηση του επισήμανε ότι ο Γαστρεντερικός Καρκίνος είναι 1η αιτία θανάτου στις μεγάλες ηλικίες και τόνισε ότι η ευαισθητοποίηση, η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή αντιμετώπιση, μπορεί να τον αντιμετωπίσει με μεγάλη επιτυχία.

Ακολούθησε μια βιωματική παρουσίαση που είχε ψύχραιμη ματιά, ευαισθησία και δύναμη, στοιχεία απαραίτητα για τον ασθενή που αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα.

Ο αρχιμανδρίτης Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης (Κλινικός Βιοϊατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας. Ιερά Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως), ουσιαστικά απέδειξε ότι η Πίστη έχει αποδεδειγμένα ευεργετική επίδραση στην εξέλιξη και τη διαχείριση της Νόσου, αφού μελέτες έχουν δείξει ότι ο ασθενής που έχει πίστη, έχει χαμηλότερη πίεση και παράγει περισσότερες ενδορφίνες (που καταπραΰνουν και ηρεμούν). Επίσης σημείωσε πως η Νόσος οδηγεί τελικά στην αυτογνωσία, τον αυτοσεβασμό και στην αναθεώρηση των Αξιών της ζωής.  

Στο επιστημονικό μέρος της ημερίδας, έγιναν εισηγήσεις με θέματα:

 Τις Ηπατικές μεταστάσεις από Κολοορθικό Καρκίνο - Νεότερες εξελίξεις, από τον Δημήτριο Κορκολή (Χειρουργό ΓΑΝΑ Άγιος Σάββας) και

την Πρόληψη για την αποφυγή γαστρεντερικού καρκίνου αλλά και τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις, από τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο (Ογκολόγος/Παθολόγος, Διευθυντής Ογκολογίας Τμήματος Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, ειδικευθείς εις Royal Marsden Hospital, London)

Η ημερίδα έκλεισε με την ομιλία του Ευθύμιου Γκότση (Κλινικός Διαιτολόγος BSc, MSc, Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος 401 ΓΣΝΑ) σχετικά με την Υποστήριξη Θρέψης Ογκολογικών Ασθενών. Οι ασθενείς αυτοί έχουν ιδιαιτερότητες που πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψιν , ώστε να δίνονται διαιτητικές κατευθύνσεις με βάση τον τύπο της Νόσου, αλλά και την εικόνα του ασθενούς.

Η ημερίδα έκλεισε με ερωτήσεις που απεύθυνε το Κοινό στους ομιλητές.

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..