25.09.2018

Ημερίδα Αιματολογικών Νόσων: Τεράστια προσέλευση!

επιστροφή

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργάνωσε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 17:00-21:00 Επιστημονική Ημερίδα στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ρηγίλλης 1, Αθήνα), με θέμα Κακοήθεις Αιματολογικές Νόσοι και είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

 

Η Ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Πρόεδρο του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών κ. Ζωή Γραμματόγλου και τον κ. Γεώργιο Καπετανάκη, Γραμματέα της ΕΛΛ.Ο.Κ., Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης «Η Αγία Αικατερίνη».

 

Ως κύριος συντονιστής της Ημερίδας ο κος Κωνσταντίνος Σταματόπουλος, (MD, PhD Διευθυντής Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών INAB) καλωσόρισε τους ομιλητές της Ημερίδας, δίνοντας το λόγο σε ένα εξαιρετικό επιστημονικό πάνελ.

 

Στην έναρξη των εισηγήσεων, η κα Αθανασία Σαμαρά (Επικεφαλής Ομάδας Ασθενών με ΧΜΛ Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών) μοιράστηκε με το Κοινό  τη προσωπική της εμπειρία ως ασθενής με ΧΜΛ.

 

Ακολούθησε η κα Χριστίνα Καραμανίδου (Ψυχολόγος Υγείας, PhD, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης) παρουσιάζοντας την αντιμετώπιση των χρόνιων αιματολογικών κακοηθειών από την πλευρά του ψυχολόγου.

 

Στη συνέχεια, η κα Μαρία Παπαιωάννου, (Αναπληρώτρια καθηγήτρια Αιματολογίας, Α.Π.Θ. Α' Παθολογική Κλινική, ΠΓΝ ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκης), ανέπτυξε την προσέγγιση της νόσου από την πλευρά του κλινικού γιατρού.

 

Μετά το ολιγόλεπτο διάλειμμα, το λόγο έλαβε ο κος Παναγιώτης Παναγιωτίδης, (Πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας, Καθηγητής Αιματολογίας ΕΚΠΑ, Α' Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό»), ο οποίος μέσω της ομιλίας του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις νέες εξελίξεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση ων χρόνιων αιματολογικών νόσων.

 

 Ακολούθησε ο Αιματολόγος, Καθηγητής Θεραπευτικής - Αιματολογίας, Θεραπευτική Κλινική ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" κος Ευάγγελος Τέρπος, εστιάζοντας στο Πολλαπλούν Μυέλωμα και δίνοντάς μια ξεκάθαρη εικόνα της νόσου και των νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων. 

 

Τις ομιλίες έκλεισε η κα Αλίκη Ξωχέλλη, (Αιματολόγος και επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης), αναφερόμενη στις ιδιαιτερότητες της Χρόνιας Λεμφοκυτταρικής Λευχαιμίας και τις προσδοκίες από τις εξελίξεις στο τομέα της έρευνας .

 

 Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία όχι μόνο λόγω της μεγάλης προέλευσης του κοινού, αλλά και της δυνατότητας διάδρασης κοινού και ειδικών, με διάλογο και έμφαση σε θέματα που απασχολούν ασθενείς και φροντιστές αλλά και νέους επιστήμονες που ήταν παρόντες στην εκδήλωση.

 

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών ευχαριστεί θερμά τον κ. Κωνσταντίνο Σταματόπουλο, τους ομιλητές και φυσικά τους ανθρώπους που συντέλεσαν και παρευρέθηκαν στην Επιστημονική αυτή Ημερίδα

 

Μπορείτε να δείτε τις παρουσιάσεις των ομιλητών, στο κανάλι του Κ.Ε.Φ.Ι. στο YouTube, κάνοντας κλικ στο όνομα του ομιλητή που αναφέρεται παρακάτω:

 

Αθανασία Σαμαρά

Χριστίνα Καραμανίδου

Μαρία Παπαιωάννου

Παναγιώτης Παναγιωτίδης

Ευάγγελος Τέρπος

Αλίκη Ξωχέλλη

 

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..