25.05.2020

Διαδικτυακή Ημερίδα Ενημέρωσης για την Αντικαπνιστική Εκστρατεία & Καρκίνο του Πνεύμονα 2020

επιστροφή

 

Διαδικτυακή Ημερίδα Ενημέρωσης

για την Αντικαπνιστική Εκστρατεία & Καρκίνο του Πνεύμονα

με θεμα "Δεν καπνίζω ... επιλέγω τη ΖΩΗ!!!"

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Δεν καπνίζω… επιλέγω τη ΖΩΗ», στο πλαίσιο της αντικαπνιστικής εκστρατείας ενημέρωσης για τον καρκίνο του πνεύμονα, την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 και ώρα 17:00. H ημερίδα θα μεταδοθεί απευθείας μέσω της σελίδας του Κ.Ε.Φ.Ι. στο Facebook (facebook.com/skkephi/) και μαγνητοσκοπημένη από το κανάλι STAR Κεντρικής Ελλάδας την Κυριακή 31 Μαΐου.

 

Η διαδικτυακή ημερίδα του Κ.Ε.Φ.Ι. θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον οργανισμό «Γυναίκες στην Ογκολογία-W4O» και με την Πνευμονολογική Κλινική του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και τον καρκίνο του πνεύμονα. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος υγείας, κ. Νέλλη Καψή, ενώ θα συμμετέχουν εξέχοντες επιστήμονες από τον ιατρικό χώρο.

 

Η διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα θα ξεκινήσει με την κ. Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρο του Κ.Ε.Φ.Ι., η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό. Στη συνέχεια η κ. Νέλλη Καψή, δημοσιογράφος υγείας και αρχισυντάκτρια του περιοδικού Health Daily, θα παρουσιάσει και θα συζητήσει με τους συνομιλητές της:

Αρχικά θα μιλήσει η κ. Βασιλική Πέττα, Πνευμονολόγος, Επιμελήτρια Β' ΕΣΥ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ.Α.Ο.Ν.Α. "Άγιος Σάββας" με θέμα «Εναλλακτικοί τρόποι διακοπής καπνίσματος και βλαβερές συνέπειες (ηλεκτρονικό τσιγάρο, άτμισμα)».

Ο κ. Αθανάσιος Ζέτος, Πνευμονολόγος, Επιμελητής Α' του Πνευμονολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», θα αναφερθεί στις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ακολούθως θα μιλήσει η κ. Αθηνά Χριστοπούλου, Ογκολόγος, υπεύθυνη Παθολογικής Ογκολογίας της Ογκολογικής Μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», με θέμα «Ο ρόλος της ανοσοθεραπείας και των βιοδεικτών στον καρκίνο του πνεύμονα».

Ο κ. Εμμανουήλ Μάνος, Πνευμονολόγος, Επιμελητής Α΄, υπεύθυνος λειτουργίας του Βρογχολογικού Εργαστηρίου και Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας θα μας ενημερώσει για τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος.

Τέλος, ο κ. Γεώργιος Πισσάκας, Ακτινοθεραπευτής - Ογκολόγος του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, θα μας ενημερώσει για τον ρόλο της ακτινοθεραπείας στον καρκίνο του πνεύμονα.

Η ημερίδα θα κλείσει με απαντήσεις των επιστημόνων υγείας σε ερωτήσεις θεατών και με τις συμπερασματικές τους παρατηρήσεις.

 

Χορηγός επικοινωνίας είναι o τηλεοπτικός σταθμός STAR Κεντρικής Ελλάδας.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών: MSD Greece, Bristol Myers-Squibb, Pfizer, AstraZeneca.

DOWNLOADS

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..