12.02.2014

Η εκστρατεία "τροφός" στο The Mall Athens

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

επιστροφή
Η εκστρατεία "τροφός" στο The Mall Athens.
Για τη σημασία της διατροφής στην πρόληψη κι αντιμετώπιση του καρκίνου από το Σύλλογο Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι" Αθηνών

Με σύνθημα τη γνωστή ρήση του Ιπποκράτη «η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου» συνεχίζει τη δυναμική πορεία της η εκστρατεία "τροφός" για την ενημέρωση σχετικά με τη σημασία της διατροφής στην πρόληψη κι αντιμετώπιση του καρκίνου.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, στις 4 Φεβρουαρίου, η «τροφός» βρέθηκε στο The Mall Athens.
Διατροφολόγοι-διαιτολόγοι του Κέντρου Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών συμβούλεψαν εκατοντάδες επισκέπτες για τη σημασία της αντικαρκινικής διατροφής, ενώ εθελοντές τους Συλλόγου μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα.

Η εκστρατεία "τροφός" διοργανώνεται από το Σύλλογο Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι" Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως δήλωσε η Μυρτώ Σκοτίδα, υπεύθυνη της εκστρατείας «η διατροφή αποτελεί θεμέλιο λίθο για την υγεία του ανθρώπου και  παίζει ουσιαστικό ρόλο στην πρόληψη κι αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος. Μέσα από την εκστρατεία αυτή ο Σύλλογος "Κ.Ε.Φ.Ι" Αθηνών θέλει να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις και κατευθύνσεις σε ότι αφορά τη σωστή επιλογή τροφών από την πρόληψη έως τη θεραπεία της νόσου και την αποθεραπεία».

Η εκστρατεία "τροφός" περιλαμβάνει μια σειρά από επικοινωνιακές δράσεις, οι οποίες προσεγγίζουν το κοινό στους χώρους των ογκολογικών κλινικών, σε φαρμακεία, μέσα από τη διοργάνωση ημερίδων κι εκδηλώσεων, αλλά και μέσω του διαδικτύου και των ΜΜΕ.
Ειδικότερα, στο διαδικτυακό τόπο http://www.trophos.gr/, παρέχονται, ανάμεσα σε άλλα, όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για αποτελέσματα ερευνών σχετικά με τις αντικαρκινικές ιδιότητες τροφών, άρθρα, τροφο-λεξικό, καθώς επίσης και forum όπου οι χρήστες μπορούν να ρωτήσουν έμπειρους διαιτολόγους-διατροφολόγους του δικτύου της medNutrition για θέματα που αφορούν την αντικαρκινική διατροφή.

Την εκστρατεία υποστηρίζουν εθελοντικά το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διατροφικής Ιατρικής, το Κέντρο Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών, η MedNutrition και η Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..