01.10.2014

Ψυχοκοινωνική Ογκολογία, Συνέδριο με θέμα "Καθ' οδόν προς τον βέλτιστο θεραπευτικό συντελεστή στην ογκολογία"

03-05 Οκτωβρίου 2014, Ξενοδοχείο Crowne Plaza, Αθήνα

επιστροφή
Αγαπητοί φίλοι,

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας & την Επιστημονική Εταιρεία "Καρκίνος, Εκπαίδευση, Έρευνα & Κλινική πράξη", σας προσκαλούμε να το παρακολουθήσετε.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών θα εκπροσωπηθεί απο την κα Μαίρη Χήναρη, Ειδική Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία θα συμμετέχει ως Ομιλήτρια, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, στην Ημερίδα Ψυχοκοινωνικής Ογκολογίας , με θέμα 
"Οι ψυχοκοινωνικές συνιστώσες της χρόνιας νόσου: μια ωρολογιακή βόμβα στην περίοδο της κρίσης;" και ώρα 11:00 - 13:30.


Η ιστορία της Ιατρικής διατρέχεται από ένα κόκκινο νήμα: τη Βία. Η Βία είναι το διαχρονικά συνδέον νόημα της συνόλης Ιστορίας της Ανθρωπότητας. Είναι η παραδοχή της αδυναμίας μας να υπερβούμε το εσώτερο νόημα της Φύσης. Ιστορικά, η θεραπεία του καρκίνου είναι συνώνυμο της Βίας και των βασανιστηρίων.

Η κατακλυσμιαία είσοδος της Τεχνολογίας και της Βασικής Έρευνας τα τελευταία χρόνια  γέννησε, καλλιέργησε και συντηρεί υψηλές προσδοκίες για τη θεραπευτική των κακοήθων νεοπλασμάτων. Ωστόσο, το τίμημα της θεραπείας παραμένει υψηλό. Οι τρεις πυλώνες του "διαρκούς Πολέμου",  η Χειρουργική, η Ακτινοθεραπεία και όλες οι συμβατικές και μοντέρνες φαρμακευτικές προσεγγίσεις συνοδεύονται από σημαντικές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες.  Ο θεραπευτικός συντελεστής παραμένει χαμηλός παρ' όλες τις προόδους των τελευταίων δεκαετιών.  Η γνωστή ρήση "dreadful by dreadful" (τα φοβερά δια φοβερών) εξακολουθεί και σήμερα να στοιχειώνει τη φαντασία των υποψηφίων ή ήδη ασθενών με καρκίνο και να αναχαιτίζει την ογκολογική κοινότητα στον αγώνα της.

Στη συνάντηση αυτή θα επιχειρηθεί μια αρχική καταγραφή των ζητουμένων για την υπέρβαση του απειλητικού αυτού διπόλου. Έχουμε ήδη διανύσει αρκετό δρόμο κατευθυνόμενοι σε ένα αίσιο μέλλον. Αν και οι παρούσες συνθήκες γενικότερης κρίσης έχουν ανοίξει πολλά ρήγματα στο σκάφος, πιστεύουμε πως η επιμονή της Επιστημονικής Κοινότητας θα κρατήσει σταθερό το πηδάλιο προς ένα καλύτερο αύριο για όλους. Οφείλουμε να αποδείξουμε πως η μέχρι σήμερα άρρηκτη σχέση καρκίνου και οδύνης μπορεί να διαρραγεί.





Α. Αρδαβάνης                            Γ. Πισσάκας
Παθολόγος Ογκολόγος                            Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος
Πρόεδρος Ο.Ε.                    Πρόεδρος Ο.Ε.

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..