22.04.2016

Έρευνα της ECPC (European Cancer Patient Coalition) για τη διατροφή

"Η σημασία της διατροφής για τους ασθενείς με καρκίνο"

επιστροφή
Η ECPC  (European Cancer Patient Coalition) στα πλαίσια της προσπάθειας να καταγράψει τους τρόπους  ενημέρωσης και λειτουργίας των ασθενών γύρω από διάφορα θέματα, διεξάγει έρευνες, οι οποίες απευθύνονται σε ασθενείς από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Έτσι γίνεται καταγραφή, ανά χώρα και διαπιστώνονται, αφενός οι ανισότητες και αφετέρου οι επικρατούσες συνθήκες, ξεχωριστά. Η προσπάθεια αυτή συντελεί στο να μπορέσουν να προκύψουν συμπεράσματα, τα οποία θα οδηγήσουν στις κατάλληλες ενέργειες για την βελτίωση και ορθή αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων σε κάθε χώρα ξεχωριστά και σε όλη την Ευρώπη συνολικά.

Στα πλαίσια αυτά, φέτος διεξάγεται το δεύτερο μέρος έρευνας, σχετικά με τη διατροφή & μας ζητήθηκε, ως μέλος της ECPC,  να συμμετάσχουμε κι εμείς από την Ελλάδα, συμπληρώνοντας ένα Ερωτηματολόγιο, το οποίο έχει μεταφραστεί στην Ελληνική γλώσσα, ώστε να είναι πολύ εύκολο να γίνει χρήση από όσο το δυνατό περισσότερα άτομα.
Πέρυσι έγινε το πρώτο μέρος και τα αποτελέσματα είχαν παρουσιαστεί στη Γενική Συνέλευση της ECPC, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες.

Στην έρευνα αυτή καλούνται να συμμετάσχουν ασθενείς και επιβιώσαντες από κάθε τύπο καρκίνου, εκτός από ασθενείς με καρκίνο του μαστού και του εγκεφάλου. 

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι, ότι πρέπει να συμπληρωθεί από διαφορετικό λογαριασμό υπολογιστή, γιατί δεν μπορεί κάποιος να συμμετάσχει πάνω από μία φορά.

Έτσι λοιπόν μπορούμε να προωθήσουμε τον σχετικό σύνδεσμο και να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή στην έρευνα, καθώς και το άρθρο που έχει αναρτήσει η ECPC στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Σας παραθέτουμε τα σχετικά link της έρευνας στην Ελληνική γλώσσα: 

https://www.surveymonkey.com/r/KH3XHB8

http://www.ecpc.org/news-categories/policy-and-advocacy/132-ecpc-policy-initiatives-news/380-ecpc-survey-nutrition-in-the-oncology-patient

Ευχαριστούμε θερμά όλες & όλους για τη συμμετοχή σας!

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..