02.08.2021

Άρχισε ο εμβολιασμός κατ' οίκον του Δήμου Αθηναίων

επιστροφή

Αρχίζει σήμερα το πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον από  τον Δήμο Αθηναίων, κατόπιν συμφωνίας με το υπουργείο Υγείας, την 1η Υγειονομική Περιφέρεια και τον ΕΟΔΥ. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα «δίχτυ προστασίας» για τους  ευάλωτους πολίτες.

 

Κλιμάκια θα επισκέπτονται ανθρώπους που αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα της Αθήνας. Όπως εξήγησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, Νίκος Βαφειάδης, η υπηρεσία του εμβολιασμού θα παρέχεται σε ηλικιωμένους, Άτομα με Αναπηρία, ανήμπορους και μοναχικούς ανθρώπους.

 

Μέχρι τώρα ο Δήμος φρόντιζε την μεταφορά των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα που είχαν κλείσει ραντεβού. Τώρα οι πολίτες λόγω των  κινητικών τους προβλημάτων ή  λόγω θεμάτων ηλικίας θα δέχονται την υπηρεσία στο σπίτι τους. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την 1η ΥΠΕ, από την οποία προσφέρονται ο γιατρός και ο νοσηλευτής, ενώ από τον δήμο θα διασφαλίζεται η μεταφορά των υγειονομικών στα σπίτια των αιτούντων εμβολιασμού κατ’οίκον.

 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν αίτημα των δημοτών, στο οποίο ανταποκρίθηκε ο Δήμος. Έμφαση δίνεται εκεί υπάρχουν οξυμένα κοινωνικά προβλήματα, όπως σημείωσε σχετικά με την υλοποίησή του ο αντιδήμαρχος. «Τη δράση αυτή έχουν αναλάβει κλιμάκιο του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Δήμου Αθηναίων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαφειάδης.

 

Η  ικανοποίηση των αιτημάτων θα μπει σε μια ομαλή τροχιά άμεσα, όπως διαβεβαίωσε ο  αντιδήμαρχος. Ο ίδιος επεξήγησε ότι επειδή η εφαρμογή του προγράμματος άρχισε μόλις σήμερα «υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, τα οποία όμως σύντομα θα επιλυθούν». Όσο για τους πολίτες που έχουν δυσκολία στη μεταφορά τους στα εμβολιαστικά κέντρα, το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων θα εξακολουθήσει να παρέχει την συγκεκριμένη υπηρεσία στους ευάλωτους πολίτες.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 3428745, από τις 8:00 έως τις 17:00, προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του εμβολιασμού κατ’ οίκον. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν και στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στο 1595.

 

Πηγή: www.athina984.gr

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..