21.10.2021

H Ζωή Γραμματόγλου στο Cancer Week Conference: Η Πολιτεία δεν υποστηρίζει τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Ανύπαρκτο το Αρχείο Νεοπλασιών και το νομοσχέδιο για την Ανακουφιστική Φροντίδα

επιστροφή

Η Πολιτεία δεν υποστηρίζει τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού, τόνισε στην αρχή της ομιλίας της στο Cancer Week η Ζωή Γραμματόγλου, επισημαίνοντας τα προβλήματα σχετικά με το επίπεδο της περίθαλψης, την πρόσβαση στις θεραπείες, το μη ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο για την εργασία των γυναικών με καρκίνο, την έλλειψη συντονισμένων υποστηρικτικών προγραμμάτων στα νοσοκομεία, το κοινωνικό στίγμα. Η κ. Γραμματόγλου αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του καρκίνου του μαστού στο εργασιακό περιβάλλον της γυναίκας, καθώς και στην οικονομική της κατάσταση, που είναι δυστυχώς άμεσα συνυφασμένη με το επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που απολαμβάνει.

 

Η κ. Γραμματόγλου έκανε λόγο για το Αρχείο Νεοπλασιών, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει λειτουργήσει, καθώς και για τη νομοθεσία για την ανακουφιστική φροντίδα, η οποία δεν προχώρησε, παρά το γεγονός ότι στο συρτάρι του υπουργείου Υγείας υπάρχει έτοιμο το νομοσχέδιο, ήδη από την εποχή του Ανδρέα Ξανθού, το οποίο για άγνωστους λόγους δεν κατατέθηκε ποτέ στη Βουλή. Επίσης, τόνισε ότι η απογύμνωση των νοσοκομείων από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι συγχωνεύσεις κλινικών και το κλείσιμο τμημάτων, έχουν δυσμενείς συνέπειες για την περίθαλψη των ασθενών με καρκίνο.

 

Ειδική αναφορά έκανε η κ. Γραμματόγλου στα προβλήματα ακτινοθεραπείας, επισημαίνοντας ότι ο υπάρχων εξοπλισμός δεν φθάνει να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών σε όλη τη χώρα. Οι ασθενείς αναγκάζονται να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα καταβάλλοντας το κόστος που απαιτούν οι κλινικές, το οποίο κυμαίνεται από 1.500-2.500 ευρώ ανά πράξη, συν την αμοιβή του γιατρού. Για την απαίτηση των διαγνωστικών κέντρων πέραν της νόμιμης αμοιβής, το ΚΕΦΙ έχει κάνει ήδη διαβήματα στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να υπάρχει απάντηση.

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..