28.09.2022

Εγκαίνια Ένωσης Ασθενών

επιστροφή

Εγκαίνια Νέων Γραφείων της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

 

 

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της Ακαδημαϊκής και Επιστημονικής Κοινότητας και της Κοινωνίας των Πολιτών, επισφραγίζοντας για μια ακόμα φορά τη βούληση σύμπλευσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Υγείας με τη φωνή των ασθενών και πολιτών, προς όφελος της διαφύλαξης και προαγωγής της υγείας.


Απευθύνοντας ευχαριστήριο μήνυμα προς τους παρευρισκόμενους, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Νίκος Δέδες, αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση της Ένωσης, με το Άρθρο 60 του Ν. 4931/2022, ως επίσημης συνομιλήτριας της Πολιτείας, που αποτελεί το εφαλτήριο ενός ευρύτερου συμμετοχικού διαλόγου με άξονες τη Δημόσια και Ψηφιακή Υγεία, τη Φαρμακευτική Πολιτική, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και την Παροχή Υπηρεσιών Φροντίδας.


Εκπροσωπώντας την Α.Μ Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Νεόφυτος Δοντάς, αναφέρθηκε στη φροντίδα των ασθενών ως το βασικό επιστέγασμα των πανανθρώπινων πολιτισμικών αξιών της κοινωνίας, με άμεσο αντίκτυπο στο σύνολό της.


Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε τη σημασία συνεχούς τοποθέτησης των χρονίων ασθενών στο επίκεντρο ενός διακομματικού διαλόγου, αναφερόμενος στις διαπροσωπικές σχέσεις Πολιτείας και Συλλόγων Ασθενών που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε τον κοινό στόχο Πολιτείας και Συλλόγων Ασθενών σε εύκολη πρόσβαση, έγκαιρη διάγνωση και ποιότητα υπηρεσιών υγείας.

Η Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις, Ζωή Ράπτη, επισήμανε την κομβική συμμετοχή της φωνής των ασθενών σε ζητήματα ψυχικής υγείας μέσα από την αρμόδια Επιτροπή και τις αντίστοιχες δομές που έχουν δημιουργηθεί.
Χαιρετισμό απηύθυναν και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας. Η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επικείμενη αναβάθμιση του τρόπου εκπροσώπησης των ασθενών στη χώρα μας και την ανανέωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής υποστήριξης. Ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, δήλωσε ότι η Πολιτεία εξακολουθεί να παραμένει αρωγός κάθε προσπάθειας των Συλλόγων Ασθενών, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε στη σημασία διεκδίκησης δικαιωμάτων των ασθενών αλλά και εν γένει των Ελλήνων πολιτών.


Ο τ. Υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, επεσήμανε ότι το στοίχημα της σημερινής εποχής έγκειται όχι μόνο στην ενδυνάμωση των δημόσιων συστημάτων υγείας, αλλά και στην αναδιαμόρφωση της γενικότερης πολιτικής υγείας με αφετηρία τη φωνή των ληπτών υπηρεσιών της.


Κλείνοντας, χαιρετισμό απέστειλε ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, τονίζοντας πως οι φωνές και τα κοινωνικά δικαιώματα των ασθενών είναι σημαντικό να ενδυναμωθούν, με την πρόσβαση σε έγκυρη πληροφόρηση αλλά και σε βέλτιστες θεραπευτικές επιλογές να παραμένουν αδιαπραγμάτευτες.


Το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας Ναΐμ Ελ Γαντούρ καθώς και Πρόεδροι και εκπρόσωποι των: Ιδρύματος Μποσοδάκη, Ερυθρού Σταυρού, Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), Οργανισμού Έρευνας και Ανάλυσης διαΝΕΟσις, Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ), Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού (ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ), Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ), Pharma Innovation Forum (PIF) και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).


Τέλος, εκπροσωπώντας το Δήμο Αθηναίων, το παρόν έδωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Κατερίνα Γκαγκάκη.


Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας ευχαριστεί θερμά όσους παρευρέθηκαν και στηρίζουν διαχρονικά το έργο της.

 

 

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας

 

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας είναι η συνομοσπονδία συλλόγων και ομοσπονδιών ασθενών από ολόκληρη την Ελλάδα και όλο το φάσμα των θεραπευτικών κατηγοριών. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2019 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας, τη συμμετοχή τους στη χάραξη και αξιολόγηση των πολιτικών που τους αφορούν και τη συμβολή τους στην προαγωγή ενός βιώσιμου και δίκαιου συστήματος υγείας.
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας είναι αναγνωρισμένη δια νόμου συνομιλητής της Πολιτείας για ζητήματα που αφορούν τις πολιτικές της υγείας.

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..