03.03.2023

Σύμβολό μας, η Δύναμή μας!

επιστροφή

3 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για τον Τριπλά Αρνητικό Καρκίνο του Μαστού

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Τριπλά Αρνητικό Καρκίνο Μαστού στις 3 Μαρτίου,  η Gilead ανέλαβε πρωτοβουλία για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον συγκεκριμένο υπότυπο καρκίνου.

 

Με κεντρικό μήνυμα «Σύμβολό μας, η Δύναμή μας» στοχεύει να βοηθήσει όλους μας να κατανοήσουμε πως ο Τριπλά Αρνητικός Καρκίνος του Μαστού διαφέρει και απαιτεί εξειδικευμένη και έγκαιρη ενημέρωση των ασθενών.

 

Με την πρωτοβουλία της η Gilead επιδιώκει να κάνει πιο διακριτό τον συγκεκριμένο υπότυπο, μέσω της πρόσκλησης που απευθύνει για ενημέρωση και προληπτικό έλεγχο με τελικό στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του.

 

Την καμπάνια «Σύμβολό μας, η Δύναμή μας» της Gilead, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.), υποστηρίζουν η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.), ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών Κ.Ε.Φ.Ι.

 

 

Η πρόκληση του Τριπλά Αρνητικού Καρκίνου Του Μαστού

 

Ο τριπλά αρνητικός καρκίνος του μαστού αποτελεί μια ιδιαίτερη κατηγορία και υπολογίζεται πως αφορά ένα ποσοστό που αγγίζει το 20% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού. Απαντάται πιο συχνά σε νεαρές γυναίκες, έχει επιθετική κλινική συμπεριφορά, σχετίζεται με δυσμενή πρόγνωση, απαιτεί ειδική θεραπευτική προσέγγιση και εμφανίζει αυξημένη συσχέτιση με συγκεκριμένες κληρονομούμενες γονιδιακές μεταλλάξεις ιδίως του γονιδίου BRCA1. 

 

Ονομάστηκε τριπλά αρνητικός γιατί αφορά όγκους του μαστού που δεν εκφράζουν ορμονικούς υποδοχείς οιστρογόνων και προγεστερόνης αλλά ούτε και την ογκοπρωτεΐνη HER2. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μπορούμε να στοχεύσουμε τους όγκους αυτούς ούτε με ορμονική θεραπεία αλλά ούτε και με τα σύγχρονα anti -HER2 φάρμακα.

 

Όπως και οι άλλες μορφές καρκίνου του μαστού, ο τριπλά αρνητικός καρκίνος του μαστού αντιμετωπίζεται με συνδυασμό θεραπευτικών χειρισμών όπως η χειρουργική επέμβαση, η χημειοθεραπεία, η ακτινοθεραπεία και τα καινοτόμα φάρμακα. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια με την έγκριση στοχευμένων θεραπειών και για αυτό το νεόπλασμα, η χημειοθεραπεία δεν είναι πια η μόνη θεραπευτική επιλογή. Σαν αποτέλεσμα, έχει αυξηθεί η επιβίωση των ασθενών ενώ διατηρούν καλύτερη ποιότητα ζωής αφού είναι διαθέσιμες καλύτερα ανεκτές θεραπείες.

 

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..